Komentara: 17
Pregleda: 16945

Zvonko Bogdan pesme "pretočio" u vino

03.11.2011. u 14:02h
Izvor: Mondo
Zvonko Bogdan pesme "pretočio" u vino

Zakleti antialkoholičar, Zvonko Bogdan, počeo je da proizvodi vino u sopstvenoj vinariji kod Palića. Odluka je pala jedne zimske noći na salašu...

Zvonko nas je, povodom svog koncerta u Centru "Sava" 24. novembra, dočekao na salašu nadomak njegove vinarije. Raspoložen, častio nas je vinom sa njegovim potpisom - prošlogodišnja berba sa 26 hektara Zvonkovih vinograda.

Pevač, koji je poznat i kao veliki esteta, na nagovor supruge završava izgradnju moderne vinarije smeštene u tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem severu Srbije.

Iako on lično ne pije vino, ono ga "prati" kroz ceo život, pre svega kao čest motiv njegovih pesama.

"Antialkoholičar promoviše vino, svašta! Ali verujte da je odlično", kaže Zvonko i dodaje: "Trudimo se da ne bude masa, ali da bude klasa“.

Odluku da počne da se bavi vinogradarstvom doneo je jedne noći tokom devedesetih godina prošlog veka kada nije pevao.

"Koga nije raspad Jugoslavije pogodio!", kratak je odgovor na nepostavljeno pitanje zašto u to vreme nije pevao, ali zato danas i te kako peva jer, kako kaže, "vino uz tamburaše uvek ide".

Vino smo probali, dopalo nam se, mada nismo neki znalci, ali s obzirom na nagrade koja su ta vina osvojila kod nas i u svetu, možemo da ih preporučimo. Barem čašu belog sovinjona ili crnog merloa.

Živeli!

Sajt Vinarije "Zvonko Bogdan" možete posetiti na linku: www.vinarijazvonkobogdan.com

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 16945
Povezane teme

zvonko bogdan

vinarija Zvonko Bogdan

vino

vino zvonko bogdan

vinarija subotica

vinarija palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.