Komentara: 4
Pregleda: 3876

Zgrada Narodnog pozorišta mora da se završi, kaže Slaviša Grujić

30.08.2012. u 18:02h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na izgradnji izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta treba da se završe, rekao je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić. U narednom periodu mora da se pronađe model finansiranja, jer Vojvodina ili Srbija ne mogu da budu bez Narodnog pozorišta u Subotici. Grujić je obišao i nekoliko medijskih kuća i kao glavni problem je istaknuto finansiranje.
Zgrada Narodnog pozorišta mora da se završi, kaže Slaviša Grujić

Pokrajinski sekretar za informisanje i kulturu je došao u prvu zvaničnu posetu Subotici, kako bi se upoznao sa problemima oblasti kulture i informisanja. Glavna tema na sastanku sa gradonačelnikom bila je nezavršena zgrada Narodnog pozorišta koja mesecima je prazna, jer su izvođači radova napustili gradilište.

Na sastanku, gradonačelnik je istakao da je Subotica grad festivala i multikulturalnosti. Završetak radova na zgradi Narodnog pozorišta biće ispit za lokalnu samoupravu.

Pokrajinski sekretar posetio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatsku riječ, Bunjevački informativni centar, RTV Yu Eco i druge informativne i kulturne ustanove u gradu kako bi se upoznao sa stanjem i aktuelnim problemima. Pored problema finansira, pokrenuto je i pitanje nelegalnih emitera.

Cilj posete je bliže upoznavanje sa problemima sa kojima se vojvođanske medijske kuće suočavaju,a on se uglavnom odnosi na finansiranje, zastarelu opremu i neophodnost seminara za novinare.

Pokrajinski sekretar je obišao Nedeljnik Het Nap, Narodno pozorište i Radio Suboticu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3876
Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.