Komentara: 15
Pregleda: 4614

ŽFK "Spartak" novi-stari šampion posle ubedljive pobede nad Mašincem (8:0)

03.05.2014. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Danas je nas Gradskom stadionu u relativno neobično vreme (11 časova) odigrana utakmica 3. kola plejofa Super lige za žene u kojoj su se sastale ekipe Spartaka i Mašinca iz Niša. Spartak je ubedljivo pobedio (8:0), potvrdio prvo mesto i odbranio titulu šampiona Srbije u sezoni 2013/14.
ŽFK "Spartak" novi-stari šampion posle ubedljive pobede nad Mašincem (8:0)

Odlično poluvreme za ŽFK "Spartak" donelo je već posle 45 minuta igre rezultat kojem se verovatno niko nije nadao. Fudbalerke Spartaka savladale su Mašinac sa ubedljivih 8:0, a prvih 7 pogodaka je postignuto u tom prvom delu.

Stotinjak gledalaca po oblačnom vremenu na Gradskom stadionu moglo je da uživa u lepim akcijama i efektnim golovima kojima se ne bi postidele ni muške ekipe.

Ova pobeda je matematički osigurala Spartaku prvu poziciju i na kraju plejofa, što u prevodu znači da Subotica ima novog-starog šampiona.

Tok utakmice

Prvih petnaest minuta igralo se oprezno i mahom na sredini terena. Spartak je imao blagu terensku inicijativu i veći posed lopte, ali bez konkretnih rezultata. Domaćim navijačima se prvi uzdah oteo tek u 17. minutu kada je mlada Alegra Poljak pogodila stativu. Ta stativa kao da je bila signal za sveopštu ofanzivu i nasrtaje na gol Ane Marinković, kojoj je sreća danas potpuno okrenula leđa.

Prvi gol je glavom postigla Milena Nikolić nakon odlično izvedenog kornera sa desne strane od Aleksandre Saške Savanović. Četiri minuta kasnije, nakon gužve u šesnaestercu, rezultat je već bio 2:0. Treći gol je, takođe, postigla Jelena Marenić, ali pre svega zahvaljujući sreći jer je lopta udarila u neku igračicu Mašinca i skrenula sa prvobitne putanje. U 31. minutu Tijana Krstić napada iskosa sa leve strane i kada su svi očekivali da će loptu nabaciti pred gol, ona je polulobom prevarila Anu Marinković i postigla 4:0 za Spartak. Šesti pogodak pripisan je Neveni Damjanović, poslednjem Spartakovom igraču, koja je izvodila korner sa desne strane, a Miljana Smiljković je u žaru borbe nesmotreno loptu smestila u sopstvenu mrežu. Na poluvreme se otišlo sa neverovatnih 7:0 za Spartak.

Drugo poluvreme Mašinac počinje u nešto izmenjenom sastavu, a igra oba tima poprima znatno mirniji tok. Spartak drži loptu u svom posedu, ali ne pokazuje preveliku želju da ozbiljnije atakuje na protivnika. S druge strane Mašinac je dobro učvrstio svoju odbranu i u pogodnom momentu pokušavao da preko svojih isturenih napadača ugrozi gol Ljiljane Gardijan. U 67. minutu Maja Dimitrijević je dobro prodrmala prečku, a u 83. minutu Ines N'Rehy je glavom postigla 8 gol i tako Spartaku verifikovala titulu šampiona države za tekuću sezonu.

Najbolju igračicu utakmice je gotovo nemoguće proglasiti jer su sve igrale sa maksimalnom snagom i sa izuzetnom motivacijom. Bile su naprosto furiozne. Igrale su brzo, precizno i maštovito, a u prvom poluvremenu su prikazale igru koja se bezrezervno može proglasiti za najlepšu i najzreliju u ovoj sezoni.

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4614
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.