Komentara: 9
Pregleda: 4930

ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

16.08.2013. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Stručni štab i igračice Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" bili su danas gosti na svečanom prijemu kod Gradonačelnika i člana Gradskog veća zaduženom za sport kako bi posle velikog uspeha na nedavno održanom kvalifikacionom turniru u Rumuniji sa jedne strane podelili utiske i zadovoljstvo rezultatom koji su nedavno ostvarili reprezentujući Suboticu i Srbiju, a sa druge strane još jednom ukažu na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju, a za koje kako kažu nemaju dovoljno interesovanje države i nadležnih fudbalskih organa.
ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

Domaćini prijema gradonačelnik Modest Dulić i Nemanja Simović, član Gradskog veća zaduženog za sport pozdravili su prisutne članove ŽFK "Spartak" i zahvalili im na radosti i ponosu koji su im kao kolektiv doneli odličnim partijama na kvalifikacionom turniru i čestitali im na borbenosti i hrabroj igri koja je donela veliki rezultat u vidu plasmana među 32 najbolje ekipe u Evropi.

Veliki uspeh postaje još veći kada se sa javnošću podeli informacija da subotički šampion u ženskom fudbalu, koji je to dve godine za redom (dupla kruna), koji je takođe dve godine učesnik najelitnijeg UEFA takmičenja i među 32 najbolje ekipe, jedini klub u Srbiji koji ne dobija sredstva od države jer čak iako ponosno nastupaju pod zastavom Srbije, izazivaju divljenje fudbalskih stručnjaka širom Evrope - za Fudbalski savez Srbije to nije dovoljan razlog da dobiju makar mrvicu kolača koji, svedoci smo, redovno odlazi na račune "velikih" klubova, koji uzgred rečeno dobijaju silne pare, a daju minimalne rezultate - što bismo mogli nazvati i promašenom investicijom.

ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

U obraćanju domaćinima prijema predsednik ŽFK "Spartak" Zoran Arsić apelovao je da se na lokalnom, pokrajinskom i nacionalom nivou iznađe rešenje kako bi se nagradili dugogodišnji napori i uspesi koje klub iz Subotice ostvaruje iz godine u godinu. Arsić zahteva od države da stanu iz razultata ŽFK "Spartak" i da u narednim godinama pomognu afirmaciju ženskog fudbala i alociraju određena finansijska sredstva u budžetu, koja bi u svakom slučaju bila mnogo skromnija od onog koji je predviđen za muške timove.

Zahvaljujući već pomenutom rezultatu i važnim bodovima koje je ŽFK "Spartak" osvojio za nacionalni savez, klub je načinio veliki uspeh u godinama velike finansijske devastacije društva i pokazao da nije sve u velikim transferima i onome što rade Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija, da su tu i neki vredni ljudi i sportisti, koji nisu iz Beograda, i koji pronose ime Srbije u najsvetlijem maniru.

ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

Zanimljivost koja još više ide "na dušu" FSS je to što ŽFK "Spartak" daje 9 reprezentativki, a ženski fudbalski klub sa sedištem u Subotici uprkos mnogim apelima i pokušajima da animira fudbalske čelnike ne uspeva da zainteresuje državu da učine više, ili bolje reći nešto, kako bi nagradili sve ono što ŽFK "Spartak" radi godinama za srpski fudbal.

Predsednik Arsić se zahvalio na podršci Gradu, koji je u okviru svojih skromnih mogućnosti, pokušao da delomično popuni rupe u budžetu kluba i pokrije izdatke koje imaju na dnevnom nivou, a koji su posebno izraženi tokom takmičenja i čestih putovanja na ne tako bliske destinacije, čak i u domaćem šampionatu.

ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

Gradonačelnik Subotice uručio je Violeti Slović, kapitenu Spartaka, zastavu sa amblemom Grada, da ju sa ponosom nose gde god ih fudbalski žreb odveo, da nastave da igraju hrabro i poželeo im sreću u daljem takmičenju, jer fudbalskog znanja, sportskog motiva i želju za uspehom nesumnjivo imaju.

ŽFK "Spartak" je nacionalni brend kojeg država ignoriše

foto ŽFK "Spartak"

ŽFK "Spartak" počinje novo prvenstvo sutra gostovanjem u Jagodini.

Izvor: Subotica.com
Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Prijem Ženskog fudbalskog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4930

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

nemanja simović

zoran arsić

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.