Komentara: 23
Pregleda: 45786
Foto

Završeno suđenje za ubistvo Tijane Jurić

12.06.2015. u 12:17h
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu u Subotici jutros je održan poslednji dan suđenja za ubistvo 15-godišnje Tijane Jurić, a već u ponedeljak očekuje se da će sudsko veće i sudija odrediti presudu i visinu kazne za optuženog Dragana Đurića.
Završeno suđenje za ubistvo Tijane Jurić

Zamenik višeg javnog tužioca Mladenka Gajin Manojlović i Miro Orović, advokat porodice Jurić, smatrali su da su dokazi izneti na glavnom pretresu potvrdili optužnicu da je reč od teškom ubistvu i pokušaju silovanja i zatražili maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

- I godina dana manje od toga značila bi milost za čoveka koji nije pokazao nijednu trunku milosti prema Tijani, miloj i nasmejanoj devojčici - naglasio je advokat Orović.

- Ne kažem da ju je namerno udario autom, ali je onda pokušao da je obljubi, a potom zadavio da ne bi nekome rekla za to. Posle niza brutalnosti koje je učinio da bi zadovolji svoje najniže pobude, on je devojčicu zakopao na deponiji između Svetozara Miletića i Sombora,  pobacao njene stvari i mirno se vratio kući. Dok je cela Srbija tražila Tijanu, prema nalazima veštačenja njegovog laptopa, on je opušteno i bez griže savesti na internetu čitao vesti o potrazi, odmarao uz porniće, ali se i informisao o problemima sa potencijom, vremenu potrebnom za raspadanje tela, krivičnom zakonu... Njegovo nemušto „žao mi je“ zvuči kao uvreda, rekao je Orović.

Završeno suđenje za ubistvo Tijane Jurić

Slažući se sa svim što je rečeno o nastradaloj devojčici, advokat Viktor Gostiljac naglasio je da on ne želi da brani Đurićevo delo, jer je to neodbranjivo, već da brani njega kao čoveka.

- On nije monstrum i verujem da je nije video i da je slučajno naleteo na oštećenu automobilom. Čuli smo dosta stvari koje ga kvalifijuku kao monstruma, ali moram da naglasim da je sve na nagađanjima jer nema dokaza da je on prekinuo pokušaj silovanja i posle odlučio da je ubije, već da se se ubistvo nehatno desilo - istakao je Gostiljac. - Sve dokaze koje imamo on je rekao, da se branio ćutanjem ne bismo imali nijedan detalj iz te noći. Mora se uzeti i njegov psihološki profil, da on u visokorizičnim situacijima ne reaguje racionalno nego agresivno, što je posledica nasilja u porodici u kojoj je odrastao. Sam je insistirao na priznanju, ni posle dve nedelje nije uklonio tragove krivičnog dela iz svog auta, nije hteo da se preda, ali su hapšenje i priznanje za njega bili olakšanje. Nema dokaza za to što se tereti i nema elemenata za maksimalnu kaznu, koju je javnost već ustoličila.

Na završnu reč svog branioca, Dragan Đurić nije imao ništa da doda.

Završeno suđenje za ubistvo Tijane Jurić

Devojčicin otac, Igor Jurić, zamolio je Sud da uvaži stavove tužilaštva i advokata Orovića, jer je „Tijana bila divno dete koje nije zaslužilo takvu sudbinu“.

Izricanje presude u ponedeljak

- Ne mogu da se ne osvrnem na reči da je Đurić bio srećan kada su ga uhapsili, da mu je to bilo olakšanje. To da nije toliko tužno koliko jeste, za mene bi bilo smešno. Iskreno se nadam i duboko verujem da će u ponedeljak biti donešena pravedna odluka, a to je maksimalna kazna. To nije slučaj samo Tijane Jurić, već slučaj na koji će se ubuduće pozivati i sudije i sudovi - rekao je Igor Jurić novinarima ispred subotičke Palate pravde.

Izvor: Subotica.com
Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 45786

Povezane vesti

Povezane teme

Viši Sud Subotica

dragan đurić

tijana jurić

igor jurić

suđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.