Komentara: 11
Pregleda: 2773

Za izbeglice 5,5 miliona dinara

02.10.2013. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Dvadeset osam izbegličkih porodica sa područja Subotice dobiće do kraja godine pomoć u građevinskom materijalu ili u opremi za pokretanje ili osnaživanje sopstvenog biznisa, u ukupnoj vrednosti većoj od 5,5 miliona dinara.
Za izbeglice 5,5 miliona dinara

Što se tiče dodele pomoći u vidu građevinskog materijala, za nju je apliciralo ukupno 111 ljudi, a nadležna komisija je odlučila da opredeli veću svoju novca za manji broj ljudi, pa će tako 11 porodica dobiti po 280 hiljada dinara, a jedna porodica 80 hiljada dinara.

Po pitanju podrške ekonomskom osnaživanju kroz dohodovne aktivnosti, od 18 porodica koliko je apliciralo na ovaj konkurs njih 16 je ispunilo uslove i dobilo pakete u vrednosti do 150 hiljada dinara. Nakon okončanja roka za žalbu, koji traje osam dana, biće raspisana javna nabavka za tražene materijale i uređaje, što znači da korisnicima neće biti odobravan novac, već ćemo im biti nabavljena tražena oprema.

U oba programa radi se o sredstvima koja su zajednički obezbedili Grad Subotica i Republički komesarijat za izbeglice.

Poverenik za izbeglice u Subotici Stojan Ivošević napominje da je u međuvremenu Komesarijat za izbeglice u Srbiji, u saradnji sa UNHCR-om, raspisao konkurs za stambeno zbrinjavanje izbeglica, kojim će biti obuhvaćena i Subotica, gde će se uglavnom nuditi otkup ili izgradnja kuća, zatim dodela montažnih kuća i pomoć u građevinskom materijalu u vrednosti do devet hiljada evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2773
Povezane teme

izbeglice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.