Komentara: 86
Pregleda: 6471

Vojvođanski Hrvati zadovoljni

10.01.2014. u 16:13h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koji su istakli da je njihov položaj zadovoljavajući.
Vojvođanski Hrvati zadovoljni

Nikolić je rekao da su u Srbiji pokrenute promene koje se ne mogu zaustaviti i da je nemoguće da dođe neka vlast koja bi pogoršala odnose između srpskog naroda kao većinskog u Srbiji i građana druge nacionalnosti.

Sagovornici predsednika su istakli da je položaj hrvatske manjine u Republici Srbiji zadovoljavajući, saopštila je služba predsednika Srbije za saradnju s medijima.

Ustavom zagarantovana prava a naročito u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja, službene upotrebe jezika, uglavnom se primenjuju, istakli su pripadnici te manjine. Međutim, u primeni propisanih standarda postoji prostor za unapređenje kroz koordinaciju i dodatno zauzimanje svih zainteresovanih strana, istakli su pripadnici hrvatske manjine i dodali da bi se to moglo ogledati u ulaganju u objekte hrvatske zajednice.

Jedan od takvih projekata mogao bi biti adaptacija zgrade sedišta Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, koja je kupljena sredstvima Republike Hrvatske.

Vojvođanski Hrvati zadovoljni

Predsednik Nikolić i njegovi sagovornici saglasili su se da je u interesu i Srbije i Hrvatske da na sve moguće načine dođu do boljih odnosa i da uvek ima prostora za poboljšanje saradnje.

Delegaciju hrvatske nacionalne manjine su činili Petar Kuntić predsednik DSHV, Slaven Bačić predsednik Hrvatskog nacionalnog veća i Tomislav Žigmanov direktor Zavoda za kulturu vodjvodjanskih Hrvata.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 86
Pregleda: 6471
Povezane teme

hrvatska zajednica

dshv

tomislav nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.