Komentara: 21
Pregleda: 4614

Vojput danas štrajkuje u podršci putarima Srbije

26.06.2013. u 12:31h
Izvor: RTV City
Radnici svih 26 putarskih preduzeća u Srbiji stupaju danas u štrajk nezadovoljni nedostatkom novca za održavanje puteva i stanjem u putnoj privredi. Deo sindikata putara je i subotički "Vojput" koji je takođe podržao današnji štrajk.
Vojput danas štrajkuje u podršci putarima Srbije

Putari su pozvali građane da imaju razumevanja za štrajkačke aktivnosti koje će se odvijati narednih dana uz obrazloženje "bolje da jedan dan stanemo, nego da stalno klečimo".

Sindikat je najavio štrajk pošto Vlada Srbije nije prihvatila zahtev da se novac za održavanje puteva obezbeđuje iz akciza na derivate nafte i tečnog gasa ocenjujući da će bez rešenja problema finansiranja održavanja puteva u roku od dva mesece bez posla ostati 10.000 radnika.

Radnici kompanije "Vojput" pridružuju se štrajku putara. U saopštenju, koje je poslao predsednik štrajkačkog odbora Milan Nakić, navodi se da je odlukom Vlade o trostrukom smanjenju sredstava za održavanje puteva ugrožen opastanak "Vojputa". Zbog toga štrajkači traže da se dodatno izdvoje sredstva za finansiranje održavanja puteva do kraja ove godine kako bi se obezbedio opstanak putarskih organizacija, a time i poboljšalo održavanje puteva i sigurnost učesnika u saobraćaju.

"Tražimo da se obezbedi sistemsko rešavanje finansiranja putne privrede iz akciza na derivate nafte i tečnog gasa, i to u visino od 20 posto, kako je to bilo do 2011–te", navodi se u tekstu uz zaključak da je u zemljama Evrope taj odnos od 40 do 60 posto od maloprodajne cene goriva.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4614
Povezane teme

vojput

štrajk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.