Komentara: 8
Pregleda: 8407

Večeras počinje primena novih mera

17.11.2020. u 09:39h
Izvor: Subotica.com
Ugostitelji, prodavnice, tržni centri, bioskopi, pozorišta, kladionice, kockarnice od večeras, pa u naredne dve sedmice, radiće samo do 21 čas. Ukoliko se ove mere ne pokažu efikasnim, najavljeno je pooštravanje istih.
Večeras počinje primena novih mera

Večeras počinje primena novih mera – od 21 čas do 5 ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smenu.

Ova mera je oročena na dve nedelje, odnosno do 1. decembra, a ako se epidemiololška situacija do tada ne smiri, prete nove, još drastičnije mere.

Po podacima Zavoda za javno zdravlje od juče u Subotici na teritoriji grada je 169 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid 19. Koliko je situacija ozbiljna najbolje oslikava podatak da je pre samo sedam dana bilo 52 slučaja.

Zbog kovida 19 u Opštoj bolnici u Subotici hospitalizovano je 69 obolelih, u jedinici intenzivne nege je devet pacijenata, od kojih je osam na mehaničkoj ventilaciji.

- Odeljenje psihijatrije je od ponedeljka kovid sistemu zbog svakodnevnog povećanja broja pregleda i hospitalizovanih – rekla je za RTS dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice u Subotici. - Povećava se broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, pa tako i broj obolelih na intenzivnoj nezi i respiratorima. Zbog toga je važno da se naši sugrađani pridržavaju žaštitnih mera, izbegavaju nepotrebne kontakte, gužve i proslave u zatvorenim prostorima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8407

Povezane vesti

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.