Komentara: 1
Pregleda: 1814

Vaterpolisti Spartak-Prozivke osvojili Područnu ligu

31.03.2014. u 10:53h
Izvor: Subotica.com
U nedelju na bazenu SRC "Prozivka" održao se fajnal for područne lige u vaterpolu za '95 godište na kojem su učestvovali klubovi iz Mađarske, Rumunije i Srbije, a u konkurenciji 8 ekipa vaterpolisti Spartak-Prozivke osvojili su zlatnu medalju.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke osvojili Područnu ligu

Posle 5 odigranih turnira u Područnoj ligi za vaterpoliste u starosnoj kategoriji U19 ('95 godište) za vikend je održan fajnal for, tzv. razigravanje, na kojem su nastupili rumunski Kluž, Oradea, mađarska Bekescaba i subotički Spartak-Prozivka.

Organizator četiri najbolje ekipe u područnoj ligi je bio Vaterpolo klub "Spartak-Prozivka", a mesto održavanja SRC "Prozivka". U konkurenciji osam klubova iz tri države (Mađarska, Rumunija i Srbija) vaterpolisti Spartaka osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju

U polufinalu su se sastali Spartak Prozivka i Kluž - pobedio je subotički tim rezultatom 18:8, po četvrtinama 2:2,6:2,4:2,6:2, a golove za Spartak-Prozivka postigli su Varga (7), Nikolov (4), Banićević (2), Klinovski (2), Aleksić (2), Kondić (1). U drugom polufinalu Bekeščaba je bio bolji od Oradee.

U finalu su se sastali mađarska ekipa "Bekeščaba" i subotički "Spartak-Prozivka" a zlatnu medalju osvojili su vaterpolisti domaće ekipe pošto su pobedili sa 9:5.

Trener Vaterpolo kluba "Spartak-Prozivka" Ludvig Vil osvrnuo se na takmičarski dan i ostvaren uspeh u Područnoj ligi: - "Rezultatski više nego ubedljivo, i nimalo očekivano. Sa podmlađenim sastavom u kojem se nalazi samo jedan igrač gornje granice godišta, uspeli smo da pobedimo sve ekipe. Ovakav vid utakmica, odnosno turnira je odličan vid kontrole trenažnog procesa gde se uviđaju svi nedostaci kako kluba tako i igrača, što se u narednom periodu da popravljati. Slobodniji vid igranja u smisli odstupanja od stroge doktrine vaterpola, primetio sam da svakome odgovora kako publici tako i samim igračima." - konstatovao je trener.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1814
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.