Komentara: 1
Pregleda: 3465
Foto

Uspešan nastup subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci na Paliću

16.06.2015. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću je za vikend održano Prvenstvo Srbije i međunarodna ultramaratonska trka na 50 i 100 kilometara, odnosno 6-očasovni, 12-očasovni i 24-očasovni ultramaraton na kojima su članovi palićkog kluba "Paligo Palus" ostvarili zapažene rezultate.
Uspešan nastup subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci na Paliću

Na međunarodnoj ultramaratonskoj trci, koja je ujedno bila i Državno prvenstvo, učestvovali su takmičari iz Slovačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno domaćih takmičara iz Srbije.

- "Takmičari iz okruženja prepoznali su ovu trku kao kvalitetnu i koja se organizuje domaćinski. Vremenski uslovi za vikend su bili izuzetno teški zbog visoke temperature i vlažnosti, što je uticalo na rezultate. pogotovo na 24-časovnoj trci." - izjavio je Igor Vojnić Zelić koji se i zahvalio lokalnoj samoupravi i pokrajini na pomoći u organizaciji ove međunarodne trke i nacionalnog prvenstva.

Na 24-časovnoj trci Igor Vojnić Zelić zauzeo je drugo mesto, ali sa tim rezultatom je postao Prvak Srbije u ovoj kategoriji. Anet Nemet, takođe takmičarka Paligo Palusa je svojim rezultatom na trci u dužini od 50 metara ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo.

Uspešan nastup subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci na Paliću

Jedan od takmičara koji već godinama unazad ostvaruje zapažene rezultate je i Jovica Spajić nije učestvovao na ovoj trci pošto ga nešto manje od mesec dana očekuje veliki izazov u 217 kilometara dugoj trci kroz pustinju "BadWater" koja se tradicionalno održava u Americi od 1969. godine.

Najstariji i najiskusniji u ultramaraton timu predsednica Ultramaraton saveza Srbije proslavljena "dugoprugašica" Elvira Janoši i aktivni ultramaratonac i reprezentativac Srbije Igor Vojnić Zelić izrazili su žaljenje što u organizaciji ovakve trke, ali i aktivnostima koje su prethodile tokom priprema nisu mogli da računaju na pomoć Atletskog saveza Srbije, iako je ta pomoć bila obećana, te su apelovali da u budućnosti nadležni prepoznaju rezultate i podrže dalji razvoj i takmičenje subotičkih i srpskih ultramaratonaca.

Bez obzira na te okolnosti subotički takmičari su ostvarili zapažene rezultate, a organizator trke je još jednom položio zadatak i ugostio vrhunske ultramaratonce iz okruženja, a veliko priznanje stiglo je iz međunarodne ultramaratonske federacije (IAU) u vidu pisma podrške u kojem se između ostalog pohvaljuju dosadašnji napori nacionalnog saveza i ostvareni rezultati.

Ostvareni plasmani i rezultati:

50 km - žene: 1. Németh Anett (Paligo Palus) 4:04:25, 2. Tancoš Edit (Paligo Palus) 5:37:12; muškarci: 1. Bakos Ond 4:38:16.

100 km - žene: 1. Gyebnár Éva 10:02:11;  muškarci: 1. Veljko Popović 11:12:09.

6-očasovni maraton - žene: 1. Plavecz Andrea 62 km; muškarci: 1. Uglješa Nikolić 65 km, 2. Dalibor Jovičić 53 km, 3. Nikola Kosanović 51 km; ekipno: 1. Run For Your Life (Szabó Ádám, Sándor Máté, Miloš Miladinov) 76 km.

12-očasovni ultramaraton - žene: 1. Makai Viktória 127 km, 2. Szilágyi Szvetlana 114 km, 3. Madarász Puskás Karolina 105 km;  muškarci: 1. Lukács Albert 120 km, 2. Igor Vojnić Zelić 117 km, 3. Bakó Gábor 115 km; ekipno: 1. Šri čin moj – Maraton Team – ARK Trón (Mirko Dubovečak, Aleksandar Malagurski, Dejan Graovac, Dejan Kakonji) 125 km.

24-očasovni ultramaraton - žene: 1. Vajda Anita 185 km, 2. Dragana Tabaković 155 km, 3. Marina Nikolić 124 km;  muškarci: 1. Máthé Zoltán 180 km, 2. Miroslav Obradović 166 km, 3. Miroslav Pajić 158 km.

Kompletne rezultate možete da pogledate na sajtu Ultramaratonskog saveza Srbije.

Izvor: Subotica.com
Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci Press povodom uspeha subotičkih ultramaratonaca na međunarodnoj trci
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3465
Povezane teme

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

igor vojnić zelić

elvira janoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.