Komentara: 1
Pregleda: 4832

Uspeh studenata VTŠ-a na programerskom Hackathonu

08.03.2016. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Uspeh studenata VTŠ-a na programerskom Hackathonu

Krovna organizacija mladih u saradnji sa Udruženjem studenata informatike FONIS organizovala je 4. i 5. marta Safety Code Hackathon u prostorijama Biznis inkubatora Gnezdo u Beogradu. Ovaj hakaton je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Na hakaton su se plasirale 7 ekipa. Učesnici su imali priliku da kroz korisno i nezaboravno iskustvo primene svoje programerske veštine na realan problem bezbednosti mladih. Timovi su imali 24 časa da kreiraju aplikaciju koja će pomoći pri rešavanju problema vanrednih situacija, ekološke bezbednosti, bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu ili neke druge oblasti koja ima veliki bezbedonosni značaj.

Tim studenta treće godine informatike sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici pod imenom "Fatal Error" zauzeo je treće mesto i na taj način se plasirao u dalje takmičenje koje će se održati 2. aprila u prostorijama FON-a u Beogradu.

Subotički tim je razvio multiplatformsku web aplikaciju koja omogućuje korisnicima da preko anonimnog četa kontaktiraju stručno lice koje može pružiti odgovarajuću pomoć. Tim "Fatal Error" čine: Bojana Ćupurdija, Dražen Buljovčić, Kristijan Kanalaš i Ivan Marоvić.

Najbolja tri tima će imati mesec dana da detaljnije razviju svoju ideju, na osnovu sugestija mentora i žirija, nakon čega će biti odabran pobednik i najbolja aplikacija će biti dostupna na Internetu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4832

Povezana vest

Povezane teme

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.