Komentara: 1
Pregleda: 3265

Uređaj za preradu vode u Bačkim Vinogradima još uvek bez upotrebne dozvole

27.09.2013. u 11:28h
Izvor: Radio Subotica
Oprema za preradu vode je montirana i testirana još pre par meseci ali stanovnici Bačkih Vinograda su još uvek na čekanju jer upotrebna dozvola još nije dodeljena.
Uređaj za preradu vode u Bačkim Vinogradima još uvek bez upotrebne dozvole

Iako je uređaj za preradu vode u Bačkim Vinogradima završen još pre nekoliko meseci, a dosadašnje analize probnog rada potvrdile da uspešno funkcioniše, stanovnici ovog naselja i dalje iz mesnog vodovoda piju vodu sa najvećom koncentracijom arsena na području Subotice.

Razlog je što pogon, koji je prvobitno bio predviđen kao pilot–projekat, treba da se građevinski legalizuje, kako bi dobio upotrebnu dozvolu, zbog čega izvođač radova, holandski "Akvadelft", treba da pošalje tehnološki projekat.

Uređaj u Bačkim Vinogradima inače građen je uz pomoć donacije najvećeg holandskog vodovoda "Vitens", a za preradu vode primenjuje se nova tehnologija bez upotrebe hemijskih sredstava.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3265

Povezane vesti

Povezane teme

prečistač otpadnih voda

prerada sirove vode

fabrika vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.