Komentara: 3
Pregleda: 1232

Upis u Registar donora matičnih ćelija uz kulturni program večeras na Paliću

06.08.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Udruženje pacijenata za borbu protiv akutne leukemije "Leuka", uz podršku Skupštine grada, održaće večeras na Paliću skup posvećen ukazivanju na značaj transplantacije kao jedinog leka za obolele od leukemije. Posetioce očekuje bogat kulturni program, a takođe će imati priliku i da se upišu u Registar donora matičnih ćelija.
Upis u Registar donora matičnih ćelija uz kulturni program večeras na Paliću

Skup se organizuje u okviru kampanje "Dobrota leči", a početak je zakazan u 17 časova, kada će na Velikoj terasi svi zainteresovani moći da se upišu u Registar donora, čemu će prethoditi davanje krvi za utvrđivanje podobnosti potencijalnih donora. Ovu mogućnost posetioci će imati sve do 20 časova.

Kulturni program manifestacije na Velikoj terasi otvoriće u 18 časova dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada koji je i pokrovitelj skupa, a potom će koncert upriličiti Pal Žiga, Viktor Molnar i Nemet Đerđ. Istovremeno će biti otvorena i izložba slika autorke Katarine Stanojlović, dok će tribinu na temu "Značaj doniranja matičnih ćelija" održati Melinda Tot DemekPredrag Slijepčević.

Program se potom premešta na Letnju pozornicu, gde će u 20 časova biti saopšteni rezultati upisa u Registar donora, a za kraj će biti upriličen koncert dueta "Miša i Đura" posvećen Đorđu Balaševiću "Neko to vidi od gore".

Skup organizuje Udruženje pacijenata za borbu protiv akutnih leukemija "Leuka" u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, USAID-om i Balkanskim fondom za demokratiju, a sve u cilju upisa u Registar donora matičnih ćelija u saradnji sa Odeljenjem za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1232

Povezane vesti

Povezane teme

transplantacija koštane srži

leukemija

transplantacija matičnih ćelija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.