Komentara: 7
Pregleda: 5432

Učestale krađe u Radanovcu

20.04.2012. u 14:11h
Izvor: SuMedija
Nakon serije pljački minulih meseci, tokom koje su iz više desetina domaćinstava odnošene veće količine prehrambenih proizvoda, alata i bakarnih delova oluka i kazana za rakiju, meštani Radanovca uplašeni su za svoju bezbednost i apelovali su na policiju da pojačaju patroliranje po ovom delu grada.
Učestale krađe u Radanovcu

- Živim sa bolesnim roditeljima koji imaju preko 70 godina i do sada smo tri puta opljačkani. Prvi put su odnete namirnice koje su nam trebale biti za celu godinu, poput slanine, šunke i kobasice. Nedugo zatim, su nam pokrali elektromotore i prskalice, a potom su došli i treći put kada je ukraden bakarni kazan za rakiju i nova tura hrane, koju smo u međuvremenu ponovo nabavili kako bismo imali šta da jedemo. Majka i ja nemamo nikakva primanja, a otac dobija 12.600 dinara mesečno – rekla je Elvira Bedić.

Ova Radanovčanka je, nakon prve krađe, od policije dobila savet da osigura kuću od krađa, kako bi mogla nadoknaditi eventualnu štetu.

- To sam i uradila, a kada sam nakon narednih krađa obratila osiguravajućoj kući, dobila sam odgovor da nusprostorije iz kojih su odneti predmeti i hrana ne podležu osiguranju – dodaje Elvira Bedić.

Stanovnici ovog dela Subotice ističu da se u naselju zna ko krade i ko otkupljuje kradenu robu, ali da nadležni organi ne reaguju na adekvatan način. Čak i kada neko bude uhapšen, tvrde Radanovčani, sud ga oslobađa posle par dana.

- U više navrata smo viđali beli kombi užičkih registarskih oznaka koji dolazi u Radanovac i otkupljuje kradenu robu. Te informacije smo preneli i policiji, ali patrole više viđamo u obližnjem ugostiteljskom objektu na ulazu u Palić iz pravca Radanovca, nego u naselju. Izgleda da nam jedino preostaje da se samoorganizujemo i na taj način privučemo pažnju za rešavanje ogromnog problema – ističe P. Đ., kome su lopovi u više navrata krali namirnice iz pomoćne prostorije u dvorištu.

Vukman Peković, član Skupštine Mesne zajednice Radanovac, naglasio je da su krađe u poslednje vreme postale ogroman problem u naselju, „te da se građani plaše terora jedne bande“.

- Noću više ne smemo da izlazimo u svoja dvorišta, jer se plaše za bezbednost. Ovo više nije problem materijalne prirode, jer su oni koji kradu spremni na sve. Obraćali smo se policiji u više navrata, ali se sve ovo shvata površno. U poslednje vreme je bilo preko 50 krađa, ali mnogi ljudi nisu ni prijavili jer znaju da od obeštećenja neće biti ništa – rekao je Vukman Peković.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 5432

Povezana vest

Povezane teme

krađa

radanovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.