Komentara: 0
Pregleda: 2677

Učenice iz "Zmaja" treće na republičkom takmičenju u futsalu

17.12.2018. u 17:05h
Izvor: TV Subotica
Učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ osvojile su treće mesto i bronzanu medalju na republičkom takmičenju u futsalu koje je održano u Čačku 13. i 14. decembra za učenike i učenice osnovnih škola.
Učenice iz "Zmaja" treće na republičkom takmičenju u futsalu

Tim sastavljen od 10 učenica od četvrtog do osmog razreda, predvodila je kapitenka Marija Rajić, koja je odmalena zavolela fudbal igrajući ga sa bratom, a sada trenira u ŽFK „Spartak“.

- Bilo je super zato što nisam očekivala da ću baš ja biti ta koja će voditi ekipu i stvarno su devojčice pokazale kvalitet i uspele smo da dođemo do republičkog takmičenja i osvojimo treće mesto - rekla je Rajić.

I Natalija Obradović trenira u ŽFK „Spartak“, a fudbalom se bavi sedam godina.

- Ovo je bilo jedno lepo iskustvo i drago mi je što smo uspele da stignemo do republičkog takmičenja i želela bih da se zahvalim svim devojčicama što su bile sa nama - dodala je Obradović.

Učenice iz "Zmaja" treće na republičkom takmičenju u futsalu

Profesorka fizičkog vaspitanja, Klara Kiš, vodi sekciju ženskog fudbala u školi i kako kaže, devojčice se sve više interesuju da treniraju ovaj, ne baš tipično ženski sport. „Bronzane“ devojke pratila je od opštinskog do republičkog takmičenja.

- Takmičenje je bilo sasvim korektno i veoma smo zadovoljne i sa smeštajem, sa organizacijom, sve je dobro proteklo i suđenje je bilo u redu - istakla je Kiš.

Direktorka škole Klaudia Gubić Šelken je sve vreme bila na vezi sa timom škole koju vodi, bodrila ih sa daljine i veoma je zadovoljna plasmanom, posebno što, kako kaže, uslovi za pripreme u školi nisu baš najidealniji.

- Već godinama imamo veoma dobru žensku fudbalsku ekipu i dobre nastavnike, a bilo koje takmičenje na kojem žele da učestvuju i ako pronađu potencijal među decom, ja sve to podržavam - rekla je direktorka škole.

Učenice iz "Zmaja" treće na republičkom takmičenju u futsalu

Na finalnom takmičenju u Čačku, učestvovalo je osam ekipa iz cele Srbije, a devojčicama iz „Zmaja“ finale je za dlaku izmaklo. U polufinalu su izgubile od ekipe Velike Plane, koja je takmičenje završila na prvom mestu, dok je Novi Sad bio drugi. Za treće mesto nadmetale su se sa vršnjakinjama iz Kragujevca i zasluženo donele kući bronzani pehar.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2677
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

ženski fudbal

futsal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.