Komentara: 2
Pregleda: 3406

Ubrzati otvaranje prelaza B. Vinogradi - Ašothalom

06.12.2011. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Ubrzati otvaranje prelaza B. Vinogradi - Ašothalom

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić podržao je inicijativu mađarske strane da se ubrza proces otvaranja novog graničnog prelaza između Srbije i Mađarske - između Bačkih Vinograda u Vojvodini i Ašothaloma u Mađarskoj, zaključeno je na sastanku predsednika vojvođanske vlade i Ambasadora Mađarske u Srbiji Oskara Nikovica.

- Pored simboličnog značaja jer vezuje i spaja dve države i dva naroda, ovaj granični prelaz će imati nesumnjivi privredni značaj. Otvaranje novog graničnog prelaza je u našem interesu, naglasio je Bojan Pajtić, jer daje snažan impuls dinamičnijem razvoju trgovine, saobraćaja i razvoju čitavog regiona. Ambasador Mađarske Oskar Nikovic izrazio je očekivanja da će se projekat graničnog prelaza, gde su već izgrađeni putevi sa obe strane, i formalno-pravno okončati potpisivanjem ugovora do kraja 2011. godine.

Na kraju razgovora, ambasador Nikovic je izjavio da će Mađarska podržati Srbiju u dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3406
Povezane teme

bojan pajtić

granični prelaz Bački Vinogradi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.