Komentara: 15
Pregleda: 5539

U subotičku Opštu bolnicu stiglo još 15 respiratora

02.12.2020. u 14:22h > 17:16
Izvor: Subotica.com
Tokom nedelje u Opštu bolnicu Subotica stiglo je 15 novih i kvalitetnih respiratora sa monitorima, koji će doprineti pružanju bolje zdravstvene zaštite obolelima od kovid-19 infekcije.
U subotičku Opštu bolnicu stiglo još 15 respiratora

Kako je saopštila uprava ove zdravstvene ustanove, respiratori i monitori dobijeni su zahvaljujući brzoj intervenciji Pokrajinskog sekretrijata za zdravstvo.

- Usled naglog povećanja broja hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom, bilo je neophodno hitno povećati broj respiratora i monitora. Pristigli respiratori i monitori su stavljeni u funkciju i na raspolaganje jedinici intenzivne nege – kažu u Opštoj bolnici. - Po završetku epidemije ovi respiratori i monitori će se dalje koristiti za najteže pacijente u jedinici intenzivne  nege.

Podsetimo, pre nedelju dana na zahtev subotičke bolnice hitno je odgovorio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, te je dopremljeno pet respiratora i monitora koji su već u upotrebi.

Po poslednjim podacima (02.12.), na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi se 165 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 17 pacijent a 14 je na mehaničkoj ventilaciji. Tokom protekl 24 časa u kovid blok primljen je 21 pacijent, dok je šesnaest otpušteno na kućno lečenje i izolaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5539

Povezana vest

Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

respirator

mehanička ventilacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.