Komentara: 4
Pregleda: 2582

U Privrednoj komori razgovarano na temu unapređenja saradnje sa Hrvatskom

26.01.2016. u 18:17h
Izvor: Subotica.com
U Privrednoj komori razgovarano na temu unapređenja saradnje sa Hrvatskom

Privredna saradnja regiona i Hrvatske je dobra, ali bi u narednom periodu trebalo raditi na njenom unapređenju, zaključak je predstavnika Regionalne privredne komore, Privredne komore Vojvodine i generalnog konzula Republike Hrvatske u Subotici. Na sastanku u Regionalnoj privrednoj komori, koji je inicirao novopostavljeni generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša, rečeno je da se saradnja posebno očekuje sa komorom Međimurske županije.

- Ukupan promet regiona i Hrvatske je 2009. godine bio 25 miliona dolara, takođe isti promet je ostvaren i tokom prošle godine. Najveći promet je ostvaren 2011. godine, kada je iznosio 37 miliona dolara. Konstatovali smo da možemo da unapredimo razmenu, ali je neophodno da političari stvore pogodan milje za privrednike-kaže predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

Zbog niza specifičnosti generalni konzul Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša, pokazao je posebno interesovanje za produbljivanje saradnje sa komorom u Međimurskoj županiji.

- Naišao sam na pozitivan odgovor od strane predstavnika Privredne komore Vojvodine i Regionalne privredne komore. Iako je Međimurje najmanja županija u Hrvatskoj, ona je privukla najveći deo sredstava za fondova EU. Mislim da je to iskustvo veoma značajno, u situaciji kad je Srbija u predpristupnim pregovorima sa EU. Takođe, mislim da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Već postoje preduzeća koja su zainteresovana za saradnju sa privrednim subjektima u Vojvodini u toj oblasti-kaže generalni konzul Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2582
Povezane teme

privredna saradnja

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.