Komentara: 20
Pregleda: 5387

"Turijske kobasice" u petak na Gradskom trgu

06.02.2019. u 09:39h
Izvor: TV Subotica
Promocija turijske „Kobasicijade“, koja će se ove godine održati po 35. put, biće organizovana u Subotici, na centralnom gradskom trgu, u petak, 8. februara.
"Turijske kobasice" u petak na Gradskom trgu

Jedna od najpoznatijih gastro-turističkih manifestacija u Srbiji, "Kobasicijada", održaće se 35. godinu za redom u Turiji. Organizatori pozivaju Subotičane u goste jednodnevnom promocijom "Kobasicijade", tokom koje sugrađani imaju priliku da kupe pečene, sveže i suve kobasice, koje se  pripremaju po tradicionalnoj recepturi u ovom selu nadomak Srbobrana, i koje zadovoljavaju istančani ukus brojnih gurmana i van granica naše zemlje.

- Nema velike tajne kako se pravi turijska kobasica. Da bi ona bila dobra, potrebno je kvalitetno meso, začini i tradicionalna, seoska receptura. - kaže Ljuban Jocić, iz Udruženje "Kobasicijada"

"Turijske kobasice" u petak na Gradskom trgu

"Kobasicijadu" u Turiji, poseti na desetine hiljada gostiju u želji da probaju čuvene mesne specijalitete koji se pripremaju tokom dvodnevne manifestacije, koja će se ove godine održati od 22. do 24. februara. Najveću pažnju posetilaca privlači specijalno napravljena kobasica, čija dužina svake godine iznova ulazi u Ginisovu knjigu rekorda. Pored izložbenog, manifestacija ima i takmičarski karakter.

- Prošle godine smo po prvi put održali takmičenje u pravljenju sveže kobasice, želja nam je da to postane tradicionalno, pa će se ono održati i ove godine. Pored njega, tu je i ocenjivanje suve kobasice u tri kategorije: takmičenje meštana sela, takmičenje učesnika na nivou Srbije i takmičenje za one koji žive van granica države. Zainteresovani za učešće u nekoj od kategorija, mogu se prijaviti do 20. februara, na broj telefona 069/220-85-80. - dodaje Jocić

"Turijske kobasice" u petak na Gradskom trgu

Mini karavan "Kobasicijade" stiže u Suboticu u petak, a štandovi sa turijskim specijalitetima biće otvoreni već od osam sati ujutru pa do ranih popodnevnih sati. Tom prilikom, kao i prethodnih godina, Narodnoj kuhinji će biti donirano 50 kilograma kobasice.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 5387
Povezane teme

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.