Komentara: 0
Pregleda: 1853

Tribina poljoprivrednika

06.11.2008. u 19:16h
<p>"Aktuelnosti u poljoprivredi" naziv je tribine koju je organizovao danas sektor za razvoj sela i poljoprivrede mreža za podr&scaron;ku ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede, &scaron;umarstva i vodoprivrede. Poljoprivrednicima su predstavljene mere koje se sprovode i koje će nastupiti u narednom periodu, problemi u voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu, ali su mogli da čuju i novosti vezane za državno poljoprivredno zemlji&scaron;te.</p>

Nakon izlaganja, posetioci su bili u mogućnosti i da diskutuju o ovim temama. Ministarstvo za poljoprivredu u 2009. godini planira da se više posveti investicijama za porodična poljoprivredna gazdinstva. Oni će pokretati investicije kroz bespovratna sredstva od 40 do 50 odsto i to za podizanje konkurentnosti u poljoprivredi. Oni će insistirati na tome da subvencije dobijaju isključivo oni poljoprivredni proizvođači koji su osigurani preko poljoprivrednog zemljišta i time dokazuju da žive od poljoprivrede Na tribini je predstavljen i već obavljen postupak, vezan za izdavanje državnog zemljišta što je i dalje nerešena problematika, pošto je juče u Bikovu došlo do problema kada ljudi koji imaju potpisane ugtovore sa ministrom poljoprivrede nisu mogli da uđu u posed. Slobodan Teofanov je istakao i da je zakon o skladišnici u skupštinskoj proceduri i da je pitanje dana kada će biti usvojen. Naglasio je i da je to jako bitan zakon jer poljoprivrednicima dozvoljava da na tržištu konkurišu sa robom baš u tim periodima kada je i cena najviša.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1853
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.