Komentara: 30
Pregleda: 10537

Tomislav Karadžić Počasni građanin Subotice, predloženi i dobitnici "Pro urbe" priznanja

29.06.2021. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Titula Počasnog građanina Subotice ove godine pripašće Tomislavu Karadžiću, dok će priznanja "Pro urbe" dobiti akademik profesor dr Endre Šili, profesorka mađarskog jezika i književnosti Ildiko Lovaš i neformalna grupa "Naše malo je nekome sve Subotica". Priznanja će laureatima biti dodeljena povodom Dana grada - 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada.
Tomislav Karadžić Počasni građanin Subotice, predloženi i dobitnici "Pro urbe" priznanja

Ove godine stigao je veliki broj prijava za počasna zvanja i priznanja, te su tako za Počasnog građanina predloženi dr Endre Šili, Slobodan Žužić (posthumno), Blaško Gabrić i Tomislav Karadžić.

Odlukom Komisije za dodelu zvanja i priznanja za Počasnog građanina Subotice predložen je Tomislav Karadžić, privrednik i počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, kojeg je predložio Sportski savez Subotice. Kao obrazloženje odluke navedena je njegova biografija.

Nagradu "Pro urbe" dobiće dva profesora – dr Endre Šili, akademik i Ildikо Lovaš, profesorka mađarskog jezika i književnosti, kao i neformalno udruženje građana "Naše malo je nekome sve Subotica".

Profesorku Lovaš su predložili Erika Kabok, Andraš Urban, Livia Biro, Boško Krstić i Robert Sabadoš, dok su incijativu za dodelu priznanja dr Šiliju pokrenuli i nominovali generacija 70/74 Gimnazije „Moše Pijade“ Subotica i Društvo matematičara Subotice.

Kao treći nosilac priznanja predloženo je neformalno udruženje građana, kako se navodi u obrazloženju "za tri žene velikog srca, humanitarke sa jasnim ciljem, da nijedan Subotičanin ne bude gladan". Dalje se navodi da su naše sugrađanke Dana Radomirović, Josipa Rončević i Tijana Mijović krajem 2019. godine osnovale grupu na Fejsbuku s kojom su započele svoju humanitarnu misiju.  Njih je formalno predložilo Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom "Autizam Subotica".

Pored navedenih predloženih, u konkurenciji su još bili Miroslav Vojnić Hajduk - Marača, Slobodan Žužić i dr Milanka Stankić.

Odluke Komisije treba da se potvrde na narednoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 1. jul.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 10537

Povezane vesti

Povezane teme

tomislav karadžić

počasni građanin

pro urbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.