Komentara: 2
Pregleda: 1517

Tenis: Lana Virc neprikosnovena i u Evropi - osvojila turnir u Hrvatskoj

27.03.2023. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
Tenis: Lana Virc neprikosnovena i u Evropi - osvojila turnir u Hrvatskoj
Foto: Veselin Rakočević, privatna arhiva

Prethodne nedelje (18-26. mart) na teniskim terenima "Akademije Ljubičić" u Velom Lošinju održan je "Adriatic Cup" - turnir 2. kategorije iz evropskog kalendara za devojčice do 16 godina. Učestvovalo je 96 takmičarki iz 17 država.

Spartakova teniserka Lana Virc (14 god) opravdala je ulogu prvog nosioca osvojivši prvo mesto nakon što je u finalu pobedila reprezentativku Hrvatske Laru Šerić, rezultatom 6:3, 6:7 i 7:5. U polufinalu je Virc bila bolja od prvakinje Hrvatske Marte Dobrić sa ubedljivih 6:3 i 6:2.

Lana je na putu do titule pobedila u šest uzastopnih mečeva protiv juniorki iz Slovenije, Italije, Slovačke i Hrvatske.

- Odličan rezultat na samom startu sezone pogotovo zato što je ostvaren na uvek neugodnom prvom turniru na otvorenom, nakon izlaska iz dvorane. Imali smo svega dva dana da se adaptiramo na potpuno drugačije uslove za igru - priseća se Veselin Rakočević, Lanin trener. - Kako je turnir odmicao tako je i Lana podizala kvalitet svoje igre koja je bila najdominantnija u polufinalu protiv Dobrić. Finale je bilo puno preokreta, prvo je Lana propustila dve meč lopte i priliku da susret završi u dva seta, da bi na kraju u trećem setu spasila tri meč lopte i došla do značajne titule.

U narednom periodu Lanu očekuje serija turnira iz evropskog kalendara, u Novom Sadu, Pančevu, Mariboru i Milanu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1517
Povezane teme

tenis klub spartak

lana virc

veselin rakočević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.