Komentara: 11
Pregleda: 3484

Svetski dan borbe protiv siromaštva

17.10.2012. u 13:07h
Svetski dan borbe protiv siromaštva, koji se obeležava danas, 17. oktobra, Subotica dočekuje sa većim brojem porodica kojima je potrebna pomoć.
Svetski dan borbe protiv siromaštva

U prvih devet meseci ove godine, neki od vidova socijalne pomoći prima oko 3 hiljade i 200 porodica, što je za 16 odsto više nego lane. Zabeleženo je i više od 800 novih zahteva za pružanje socijalne pomoći.

Značajno je pomerena i starosna granica prosečnog primaoca pomoći, jer im se sve češće obraćaju radno sposobne porodice sa malom decom, koje su ranije uspevale da zarade za život na povremenim poslovima.

Iz sredstava koje je obezbedila lokalna samouprava, danas će u mesnim zajednicama biti podeljeno oko 1.300 paketa hrane i 150 higijenskih paketa na osnovu spiskova koje je sačinio Centar za socijalni rad.

Svetski dan borbe protiv siromaštva

Svetski dan borbe protiv siromaštva

Humanitarna akcija u MZ "Makova sedmica"

Iz Mesne zajednice "Makova sedmica" obaveštavaju da su ponovo počeli sa podelom korištene garderobe. Podela traje tokom celog meseca u prostorijama mesne zajednice na Majšanskom putu broj 362, u vremenu od 8 do 13 časova. 

Svetski dan borbe protiv siromaštva

GrO SPS-a organizovao humanitarnu akciju

Povodom 17. oktobra Svetskog dana borbe protiv siromaštva, Gradska organizacija Socijalističke omladine i Forum žena Socijalističke partije Srbije u Subotici su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja i podele odeće i obuće socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Grada Subotica.

Socijalsti se ovim putem zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su u ovim teškim vremenima pokazali solidarnost i humanost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Subotički socijalisti će i u narednom periodu inicirati slične akcije, sa željom da se u njih uključe solidarno i drugi drušveni subjekti, sa ciljem lakšeg prevazilaženja aktuelnih socijalno-ekonomskih poteškoća našeg društva, piše u saopštenju ove partije.

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3484

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

crveni krst

humanitarna pomoć

svetski dan borbe protiv siromaštva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.