Komentara: 2
Pregleda: 2913
Foto

Svečano otvorena Dečja nedelja

05.10.2020. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
U OŠ „Sonja Marinković“ danas je svečano otvorena Dečja nedelja u našem gradu, u okviru koje će se narednih dana u školama održavati bogat i raznovrstan program. 
Svečano otvorena Dečja nedelja

Ovogodišnja Dečja nedelja je specifična, kao što je uostalom i školska godina, te se sve aktivnosti održavaju u skladu sa propisanim epidemiološkim merama i preporukama.

- Čitava sedmica je posvećena usmeravanju posebne pažne na decu, jer jedan dan zaista ne bi bio dovoljan da se na pravi način posvetimo onima koji su najveće blago, ponos i sreća našeg grada i naše zemlje. Vlada Republike Srbije proglasila je 2020. za godinu solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi koliko su ove vrednosti važne. Dečja nedelja koja je pred nama biće u tom duhu, posebna pažnja biće usmerena na decu kojoj je najviše potrebna solidarnost i s toga je slogan ovogodišnje Dečje nedelje „Podeljena sreća je dva puta veća“ iz kratke pesme „Dobar drug“ Jovana Jovanovića Zmaja. To je više od poruke, to je životna mudrost i pouka za budućnost - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić, otvarajući Dečju nedelju. - U ovoj teškoj godini, koju je obeležila pandemija korona virusa, nismo očajavali, oslonili smo se jedni na druge, baš kao pravi školski drugari. Pritekli su nam u pomoć i dobri ljudi iz velikog sveta i uspeli smo da zarazu stavimo pod kontrolu i omogućimo vam da idete u školu i budete jedni sa drugima u učionicama. 

Svečano otvorena Dečja nedelja

Gradonačelnik je istakao da je posebno srećan što se manifestacija otvara u OŠ „Sonja Marinković“, koja je temljno obnovljena pre dve godine.

- Vlada je uložila skoro 50 miliona dinara i 800 učenika ove škole svoje detinjstvo i obrazovanje provodi u neuporedivo boljim uslovima. Grad Subotica je u protekle četiri godine više uložio u obrazovne ustanove, nego što je to učinjeno nekoliko decenija unazad. Sa projektima i ulaganjima ćemo nastaviti i u narednom periodu, uprkos svim teškim okolnostima u celom svetu. Nećemo stati dok svaka škola ne bude izgledala kao „Sonja Marinković“ - istakao je Bakić.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, izrazio je zadovoljstvo što se ovogodišnja manifestacija otvara baš u njihovoj školi.

Svečano otvorena Dečja nedelja- Iako su uslovi specifični zbog trenutne epidemiološke situacije, Dečju nedelju ćemo obeležiti poštujući sve preporuke nadležnih institucija. Kao i ranijih godina, raznim aktivnostima skrenućemo pažnju na decu, njihova prava i potrebe. Organizovaćemo sportski dan, manja grupa učenika učestvovaće u likovnoj radionici zajedno sa učenicima iz škole „Žarko Zrenjanin“, skrenućemo pažnju na očuvanje životne sredine i tim povodom u dvorištu škole biće posađene sadnice i održana predavanja - najavio je Bašić.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje Svečano otvaranje Dečje nedelje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2913

Povezana vest

Povezane teme

oš sonja marinković

stevan bakić

pajica bašić

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.