Komentara: 19
Pregleda: 7776

Sutra se otvara novi granični prelaz kod Bačkih Vinograda

15.05.2013. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Novi granični prelaz Bački vinogradi-Ašothalom, između Srbije i Mađarske će biti otvoren sutra u 13 časova.U narednom periodu se očekuje i potpisivanje protokola o sprovođenju mešovitih patrola uz zajedničku državnu granicu sa tom zemljom.
Sutra se otvara novi granični prelaz kod Bačkih Vinograda

Granični prelaz trebalo bi da služi kao alternativni prelaz, kako bi se rasteretili od gužvi prelazi Horgoš i Kelebija. Granični prelaz između Srbije i Mađarske, kod Bačkih Vinograda i Ašothaloma osim građana Srbije i Mađarske moći će i da koriste državljani ostalih zemalja Evropske unije, kao i Švajcarske, Islanda i Norveške. Prvog juna 2010.godine počeo je sa realizacijom IPA projekat : “„Izgradnja puta i potrebne infrastrukture Bački Vinogradi – Ásotthalom” i trajao je do 30.novembra 2011.godine.

Ukupna vrednost projekta: bila je 1,3 miliona evra, stim da je Subotica učestvovala sa oko 450.000 evra, a grad iz sopstvenih sredstava je izdvojio  više do 67.000, a vrednost donacije EU iznosila je 382.000 evra.U okviru projekat je izgrađen koji povezuje Ásotthalom (HU) i Bački Vinogradi ( RS) , a izvođač radova je bila kompanija Vojput.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7776
Povezane teme

granični prelaz Bački Vinogradi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.