Komentara: 6
Pregleda: 8872

Sutra počinje Summer3p festival

20.07.2016. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
Od četvrtka do nedelje na Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću biće održan četrnaesti festival elektronske muzike “Summer3p”, u organizaciji Nevladine organizacije “AŠC”. Pored muzičkog programa, ovogodišnji festival  će ponuditi  i različite kreativne sadržaje za celu porodicu.
Sutra počinje Summer3p festival

U okviru muzičkog programa će nastupiti tridesetak izvođača, na Moon stageu će se pojaviti svestrana austrijska umetnica  Joyce Muniz, poznati italijanski dvojac Dandi & Ugo,  mađarski producent i DJSix Six,  Groove X  iz Slovačke i Underboki iz Srbije- pobednici DJ konkursa za najbolji „warm up mix“ koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

- DJSix Six će nastupiti prve festivalske večeri, u četvrtak 21. jula, kada će Summer3p festivalom zavladati zarazni EDM Trap, a zajedno sa njim dominaciji trapa doprineće mađarski DJN1CE, duo Bvdpvck,  kao i subotički DJ Hangover.

Drugog festivalskog dana nastupiće Dandi & Ugo veterani italijanske i evropske elektronske scene čije je muzičko putovanje počelo daleke 1989. godine, u isto vreme kada je i plesna scena u Italiji imala svoje prve korake. Njihova muzika se može opisati kao zapaljivi susret acid housea i Detroit techna, uz katalizator u vidu „masnih“ bas deonica. Njihovi nastupi su posebno atraktivni, tada četiri ruke postaju dve, a dva srca se stapaju u jedno. Iste večeri sa njima će „svirati“ i poznati subotički duo Kibz & Dfndr, kao i Underboki, jedan od pobednika DJ konkursa.

Austrijska zvezda u usponu, prelepa Joyce Muniz, hedlajner je treće festivalske večeri. Mnogi kažu da je ova  pevačica, producent, DJ, najbolji muzički izvozni proizvod Beča. Nakon samo tri godine na house sceni za nju su se zainteresoovale poznate izdavačke kuće iz Berlina i Londona,   Exploited i 2020 Vision. Njen prvi singl “Party Over Here” očarao je i publiku i kritiku, a već u sledećem “Back In The Days” je gostovao Bam iz legendarnih Jungle Brothers.  Kao podrška Joyce Muniz, iste večeri nastupiće Groove X iz Slovačke, Kohajda, domaći DJ sa stalnom adresom u Linzu, Austrija, kao i subotički DJ-evi Ascaloon i Chrono feat. Bobby Shepherd. Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, nastupiće dva odlična domaća DJ-a:  Andy Dee i veteran subotičke sceneEezt aka WB39, koji na Summer3p-u slavi 20 godina karijere-najavljuju organizatori.

U okviru pratećeg programa festivala biće organizovane brojne radionice poput likovnih, poetskih, kao i ekoloških , raznovrsne sportske aktivnosti i  izložbe.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar  će dekorisati festivalski prostor različitim tipovima grafita  dok će Tibor Liptak prirediti  zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Na prostoru Muškog štranda postavljen je Ground Level Extreme Park u okviru kojeg će poslednjeg dana festival biti održan Ground Level Fest uz prezentacije ekstremnih sportova  i BMX flatland promo performans. Prezentacije će održati članovi kluba Ground Level.

Najavljena je i ekokološka tribina te će, takođe u nedelju, od 19 časova, biti održana  prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?"“. Prezentaciju će, u okviru Porodičnog dana koji predstavlja novinu,  održati hidrolog Mišel Roman.

Festival elektronske muzike “Summer3P”  je prošle  godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine I Srbije.

Organizaciju festivala su podržali Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8872
Povezane teme

summer3p

program summer3p

summer3p festival na paliću

summer3p 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.