Komentara: 0
Pregleda: 2335

Subotička brazda okuplja orače iz regiona

07.09.2011. u 17:07h
Izvor: RTV Yueco
Subotička brazda okuplja orače iz regiona

Udruženje poljoprivrednika Subotica, kao članica Asocijacije poljoprivrednika, po peti put organizuje manifestaciju takmičenje orača „Subotička brazda“ - prvi put u Srbiji po pravilima Svetske oračke organizacije.

Kako je saopšteno na današnjoj press konferenciji, takmičenje orača „Subotička brazda” održava se sa ciljem prikaza veština orača, prikaza nove savremene mehanizacije u radu, ali i prikaza oranja kako je to pre 50 i više godina rađeno, konjskom zapregom, da se sačuva od zaborava.

Manifestacija „Subotička brazda“ održaće se u subotu 10. septembra 2011. godine kod Subotice, pored aerodroma „Ivan Sarić“ gde će se okupiti poljoprivrednici sa područja čitave Srbije. Temom „Poljoprivredni proizvođači u Srbiji pred vratima EU“ i programom manifestacija „Subotička brazda“ imaće međunarodni karakter. Takmičenje orača „Subotička brazda“ održaće se u dve kategorije, kategorija plugom ravnjakom i u kategoriji plugom obrtačem.

Manifestaciju će pratiti izbor za miss etno devojku, a organizatori će prodavati majice sa motivima manifestacije, a sav prihod od te prodaje biće namenjen mališanima "Kolevke". Generalni sponzor manifestacije je Banca Intesa, a pokrovitelj Grad Subotica.

Suboticka brazda

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2335
Povezane teme

subotička brazda

poljoprivrednici

udruženje poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.