Komentara: 10
Pregleda: 9983

Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

18.05.2014. u 13:06h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani su juče prikupili 30 tona humanitarne pomoći za ugrožene od poplava, koja će danas biti upućena ka ugroženim područjima, rečeno je u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta. Odeće ima više nego dovoljno, a nadležni apeluju da se pomogne donošenjem vode, sredstava za higijenu, hrane za bebe i pelena.
Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

Kako je izjavio zamenik sekretara Mihalj Pece, u toku jučerašnjeg dana prikupljeno je više od 20 tona garderobe za decu i odrasle, dve tone prekrivača, ćebadi i jorgana, 5.000 litara flaširane pijaće vode, tonu i po konzervirane i hrane za bebe, tonu papirne galanterije i sredstava za higijenu.

“U naše prostorije pomoć je donelo 358 sugrađana, a preuzeli smo i znatnu količinu pomoći koja je prikupljena u akcijama koje su organizovane u Tehničkoj školi i prostorijama OKUD Mladost. Pored zaposlenih, angažovano je 60 volontera, koji su do kasno u noć sortirali pomoć koja je spremna za prevoz ka ugroženima” – rekao je Pece.

On je dodao da jedno vozilo Crvenog krsta Srbije stiže u Suboticu kako bi preuzelo, u prvom redu, svu vodu i kozerviranu hranu prikupljenu juče.

Pece dodaje da će se sa prikupljanjem pomoći nastaviti i danas i narednih dana i apeluje na građane da više ne donose odeću, jer je ima dovoljno, već vodu, sredstva za higijenu, bebi hranu i pelene, što je i najpotrebnije.

Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

Prikupljanje pomoći u OKUD "Mladost"

Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

Prikupljanje pomoći u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Izvor: RTV Yueco
Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 9983

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

crveni krst

humanitarna pomoć

poplava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.