Komentara: 1
Pregleda: 26068

Subotica u panici: Milica sahranjena, od ubice ni traga!

10.10.2010. u 11:01h
Izvor: Press Online
<p>Svirepo ubijena Milica Barašin (16) iz Subotice juče sahranjena u rodnom Somboru. Njen bivši dečko i desetine ostalih saslušani i pušteni. Rodbina i prijatelji strahuju da ubica ne ostane neotkriven.</p>
Subotica u panici: Milica sahranjena, od ubice ni traga!

Milica Barašin (16), koju je još nepoznati ubica svirepo ubio na pedesetak metara od kuće u subotičkom naselju Zorka, sahranjena je juče na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, gradu u kome je rođena.

Miličin kovčeg u kapeli bio je okružen neutešnom majkom, rodbinom, prijateljima i komšijama ophrvanim bolom i očajem. Tišinu je na momente prekidao vrisak majke: „To nije moje dete!" i „Neću da sahranjujem svoje dete!„ Miličini drugari i drugarice grčevito su se zagrlili, uplakani. Opelo u kapeli i u crkvi obavila su trojica sveštenika. Na humki beli krst, u grobu beli kovčeg, a na njemu mnoštvo buketa i venaca belog cveća. Troškove sahrane, kako saznaje Press, snosi vlasnik hotela „Galerija", u kome je zaposlena Svetlana Simendić, majka ubijene Milice. On je juče organizovao i autobus kojim su njene kolege otišle na sahranu.

Rodbina, prijatelji, pa i svi Subotičani strahuju da sa njom istina o ovom zločinu ne ode u grob, a da ubica ostane nekažnjen. U policiji se, kako saznajemo, danonoćno radi na tome da se zločin rasvetli. Bivši dečko Milice Barašin, oko koga se ispredaju priče, saslušan je i kao i desetine ostalih koje su davale izjave policiji pušten je kući.

- Niko još nije pritvoren. Bilo je dosta osoba koje su saslušane, ali su uglavnom skupljane informacije koje bi ukazale na neki trag. Ovde je u pitanju krivično delo ubistva, a silovanja nije bilo - tvrdi izvor blizak istrazi.

* * *

Crni automobil i dalje misterija

O misterioznom crnom automobilu koji je nedavno presreo Milicu pričaju i komšije u naselju Zorka.

- Viđali smo često crni automobil sa zatamnjenim staklima da prolazi niz našu ulicu. Znao je da bude i na obližnjem parkingu, ali ko je upravljao njime nismo nikada videli - kažu komšije. U policiji kažu da nisu imali prijavu u smislu da je neko praćen, pa o tome ne mogu ništa ni da komentarišu. Međutim, Miličina baka se seća dana kada joj je Milica, sva usplahirena, rekla da je neko zaustavio, povukao je za ruku i zapretio joj da zna gde stanuje i da je već neko vreme prati.

* * *

Kuća u ulici Petra Popovića Age, gde je Milica živela sa majkom, babom i dedom, juče je bila pusta. Svi su u Somboru pratili Milicu na večni počinak, ali su komšije obilazile kapiju na kojoj je umrlica, kako bi se uverili da njihove Mice više nema.

- Strašno. Došla sam sa drugog kraja naselja da se uverim da se ovakva strahota dogodila, jer nisam mogla da poverujem da tu među nama takav zločin može da se dogodi. Imam dvoje dece, devojke, i sinoć sam insistirala da ih momci doprate ne do kuće, već da ih uvedu kroz ulazna vrata, jer nisam mogla da se smirim dok mi se deca nisu vratila. Od pomisli da je na slobodi neko ko je u stanju da na najstrašniji način zakolje takvo dete podilazi me jeza - kaže meštanka koja ne želi da otkrije ime.

I komšinica baka Ruža je uplašena. Kaže, ne zbog sebe, koliko zbog unuka koje su Miličinih godina.

- Sva još drhtim od pomisli da je ovo dobro dete ubijeno. Ne znam ko je na nju mogao da digne ruku, ali niko sigurno neće mirno moći da zaspi dok se ubica ne uhapsi - kaže ova starica.

Svirepo ubistvo devojke, koja je mamila svačije poglede svojom lepotom i manekenskom građom, izazvalo je među Subotičanima strah kakav ne pamte od vremena Marinka Magde, čija je banda devedesetih godina ubijala cele porodice na Paliću.

- Užas. Zatvaramo kapiju i zaključavamo vrata pre sumraka, baš kao što smo činili u vreme Magdinih zločina. Inače, kraj smo poznat po učestalim napadima na starije i provalama. A sada i ovo ubistvo. Strahujemo za svoju decu i sebe, jer se ne zna ko može da bude sledeća meta takvog poremećenog uma - kaže meštanin koji stanuje nedaleko od mesta ubistva. - Viđali smo Milicu svakog dana, jer se tim poljskim putem koji je u dnu naših bašta uvek vraćala iz škole. Vedra, lepa, doterana i uvek nasmejana, bila je ukras našeg kraja. Pitamo se samo ko je mogao tako zverski da joj oduzme mladost.

U šoku su i drugovi iz Srednje hemijske škole, kao i Miličini profesori. Među učenicima juče su se čule najstravičnije priče o ovom ubistvu. Oni koji su poznavali Milicu kažu da je njen dečko bio ljubomoran, kao i da je na odsečenom prstu nosila njegov prsten. Međutim, izvor blizak istrazi navodi da nema indicija koje bi njenog bivšeg dečka optužile za ovaj zločin, te da su to samo priče. Juče je u Subotici bilo pojačano prisustvo policije. Nekoliko njih i dalje je pročešljavalo teren oko mesta ubistva, a izvor Pressa tvrdi da bezbednost građana nije ugrožena.

* * *

Slušala muziku u trenutku ubistva

Kako je za Press potvrdio izvor blizak istrazi, telo Milice Barašin pronađeno je u lokvi krvi sa ubodnim ranama na vratu i odsečenim kažiprstom leve ruke. Na još tri prsta bile su vidljive zasekotine. U trenutku ubistva Milica je imala slušalice na ušima i slušala je muziku sa MP3 plejera.

* * *

- Ovo je samo potvrda da među nama ima sve više bolesnih ljudi, sa dijagnozom a bez dijagnoze. Oni su možda u našem komšiluku, na poslu, u autobusu, pa se pitam kako bi uopšte normalan čovek mogao da bude miran. Mene od mraka koji sada pada već oko 18 sati hvataju neopisiva panika i strah - kaže Subotičanka, majka dvoje dece.

Subotička policija ne želi da izlazi u javnost sa saopštenjima dok se istraga ne završi i ne pribave konkretne informacije o ovom monstruoznom ubistvu.

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 26068

Povezane vesti

Povezane teme

Ubistvo u Subotici

Milica Barašin

Ubistvo Milice Barašin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.