Komentara: 16
Pregleda: 7069

Subotica traži da joj se vrati kasarna "Kosta Nađ"

14.05.2013. u 18:18h
Izvor: RTV Yueco
Lokalna samouprava i zvanično je zatražila da joj se vrati nekadašnja kasarna “Kosta Nađ”. Gradsko veće je na današnjoj sednici podržalo upućivanje predloga Direkciji za imovinu i Vladi Republike Srbije sa obimnom dokumentacijom u prilog tezi da je ta imovina koju je do pre nekoliko godina koristila Vojska zapravo vlasništvo Subotičana.
Subotica traži da joj se vrati kasarna "Kosta Nađ"

Osim ove, članovi Gradskog veća, između ostalih, usvojili su odluke koje se tiču davanja u zakupo poslovnih objekata, a utvrđen je i konačni tekst Strategije lokalnog održivog razvoja o kojem će konačnu reč dati odbornici Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća odlukama usvojenim na današnjoj sednici formalizovali su inicijativu od pre nekoliko meseci da se nekadašnja kasarna “Kosta Nađ” vrati u posed Subotice. Kako je rečeno na sednici, parcele na kojima se nalaze objekti kasarne su još 1878. godine bile u vlasništvu grada, a prema pisanim dokumentima iz 1912. godine grad je sagradio i objekte na tim parcelama, dok dokumenti od 1934. govore da je vojska plaćala najam gradu za te objekte.

Subotica traži da joj se vrati kasarna "Kosta Nađ"

Članovi veća takođe su usvojili predlog Strategije lokalnog održivog razvoja i uputili ga Skupštini grada na donošenje. Time je učinjen još jedan korak u neophodnoj proceduri donošenja strateškog dokumenta koji se tiče razvoja grada u periodu do 2020. godine.

Nakon što je skinuta sa dnevnog reda jedne od poslednjih Skupština, radi usklađivanja sa višim pravnim aktima, članovi veća usvojili su danas Odluku o davanju u zakup poslovnih prostora, koja će se naći i pred odbornicima Skupštine grada. Osim toga, usvojena su i rešenja koja se tiču usklađivanja Statuta javnih i komunalnih preduzeća sa novim Zakonom o javnin preduzećima.

Izvor: RTV Yueco
Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća Sednica gradskog veća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 16
Pregleda: 7069

Povezane vesti

Povezane teme

kasarna Subotica

kasarna Kosta Nađ

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.