Komentara: 16
Pregleda: 10511

Subotica dobija nove božićno-novogodišnje ukrase

31.10.2019. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
U sklopu božićno-novogodišnjeg ukrašavanja grada nabaviće se set dekorativnih elemenata, među kojima su "Zimski sjaj", "Veličanstveni jelen", "Mali jelen", ledenice sa padajućim svetlom, te svetleće lopte i lančanice, koji će i ove godine obogatiti gradski ambijent i pojačati ugođaj u skladu sa predstojećim praznicima.
Subotica dobija nove božićno-novogodišnje ukrase

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, nabavljaju se 92 ledenice sa padajućim svetlom i dva ukrasa "Zimski sjaj", koji se sastoje iz nekoliko svetlećih loptica bele, plave i ljubičaste boje, povezanih LED belim lančanicama. Kako objašnjava Neđo Kovačević iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ledenicama će se obogatiti postojeći ukrasi u gradskim i prigradskim naseljima, dok će "Zimski sjaj" krasiti svečani i službeni ulaz u Gradsku kuću.

Prema njegovim rečima, ove godine će posebna pažnja biti posvećena i kićenju jelke na Gradskom trgu, budući da su proteklih godina sugrađani imali najviše primedaba na njene skromne ukrase. Za ove potrebe, biće nabavljeno po 20 ukrasnih lopti bele i crvene boje, kao i 50 svetlećih lančanica dužine do 12 metara, sastavljenih iz tri segmenta sa 120 belih i pet trepćućih LED izvora svetla.

- Jelka će biti ukrašena svetlećim lančanicama i loptama koje će, po prvi put, biti izrađene od obnovljivih materijala. Dakle, reciklaža je u potpunosti moguća i to je način da polako krenemo da koristimo materijale koji su pogodni za očuvanje naše životne sredine - kaže Kovačević.

Subotica dobija nove božićno-novogodišnje ukrase

Subotica dobija nove božićno-novogodišnje ukrase

Za najmlađe sugrađane, najzanimljiviji će biti ukrasi "Veličanstveni jelen" i "Mali jelen", koji će biti postavljeni na Trgu republike. Oba ukrasa biće izrađena od aluminijumske konstrukcije u boji zlata, osvetljena LED lančanicom bele boje sa dva zlatna postolja, dok će nos "Malog jelena" biti urađen tako da će se njegovo osvetljenje moći uključivati i isključivati pomoću tastera koji će se nalaziti na zasebnom postolju.

- Kao i svake godine, božićno-novogodišnja rasveta biće uključena 6. decembra i trajaće sve do sredine januara naredne godine, zaključno sa proslavom Nove godine po julijanskom kalendaru. Gledamo da se pridržavamo preporuke Vlade i resornog Ministarstva o energetskoj efikasnosti, te da ne uključujemo prerano, a opet ni prekasno, da bi sugrađani imali dovoljno vremena da u njoj uživaju - dodaje Kovačević.

Vrednost ugovora za nabavku novih božićno-novogodišnjih ukrasa, koji je putem javne nabavke dodeljen firmi "Elektrodekor" iz Novog Sada, iznosi oko 5,3 miliona dinara sa porezom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 10511
Povezane teme

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

novogodišnje ukrašavanje

božićno-novogodišnji ukrasi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.