Komentara: 129
Pregleda: 30325

Student izbačen iz doma zbog daske

03.09.2015. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U nameri da se našali sa drugom, Stefan Mitrović (22) iz Lovćenca, student druge godine Ekonomskog fakulteta u Subotici, krajem prošle nedelje u studentsku sobu uneo je dasku koju je našao na putu. Upravi Studentskog centra i doma „Bosa Milićević“ šala nije bila nimalo smešna, te je ovaj prestup sankcionisala najstrožom kaznom – odlukom da danas napusti smeštaj.
Student izbačen iz doma zbog daske

- Vraćao sam se iz grada iz izlaska, negde oko šest sati ujutru, usput sam našao dasku i uneo je kroz drugov prozor, kako bi se našalili malo – priča Mitrović. - S tom daskom daskom nismo mogli da prođemo pored portira, on je sve zapisao kako pravila nalažu, jer kamere snimaju. Rekao sam da nema problema, da ćemo je ujutru izbaciti iz sobe. Međutim, tek što sam se probudio došli su da mi traže da vratim revers za posteljinu i druge stvari u sobi jer moram da se iselim.

Mitrović tvrdi da nije dobio nikakvo rešenje, a i kada ga dobije neće postupiti po njemu, jer nije pravosnažno i smatra da ima pravo da uloži žalbu, zbog čega će angažovati advokata.

-Pored toga, postoje izjave svedoka da nikoga tom daskom nisam ugrozio ili povredio – ogorčen je Mitrović. - Rekli su mi da zato što sam na samofinansiranju nemam pravo da se žalim. Nisam mogao da dobijem ni pravilnik, ni statut doma, samo su mi rekli da je ugovor raskinut. U razgovoru sa upravnicom došlo je do rasprave, u kojoj mi je rekla, jer pričam ijekavicom, da sam došao sa čuka da njoj držim predavanja.

U Studentskom centru su nam potvrdili da se desio incident i da je u pitanju fosna dugačka četiri metra, koja je mogla da povredi ostale studente koji tu borave.

-Mitroviću ovo nije prvi incident, kada je pre nekoliko meseci je razbio neonke u hodniku, kada samo pukom srećom niko nije povređen, rečeno mu je da je to poslednja opomena – objašnjava Silvija Prekrajski, direktorka Studentskog centra Subotica. - On je na samofinansiranju, što znači da je samo naša dobra volja da boravi u domu po ekonomskoj ceni i zbog toga mu je samo otkazan ugovor u stanovanju. To što je on pio u gradu, to se nas ne tiče jer je punoletno lice, ali pravila i red u domu se moraju poštovati. Ne smem ni da zamislim šta bi bilo da se neko povredio na tu dasku.

Mitroviću je daska odmah oduzeta i on traži da mu se ona vrati, jer je smatra ličnom imovinom.

- Dobiće svoju fosnu kada se bude iselio iz doma – jasna je direktorka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 129
Pregleda: 30325
Povezane teme

studentski dom bosa miličević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.