Komentara: 1
Pregleda: 2764

Stotinu najboljih evropskih filmova na Paliću

28.05.2014. u 19:18h
Izvor: RTV Yueco
Festival evropskog filma na Paliću održaće se od 19. do 26. jula, a na njemu će biti prikazano 100 evropskih ostvarenja u deset festivalskih programa. Publiku ove godine, prema najavama organizatora, Otvorenog univerziteta, očekuje najjači takmičarski program do sada. Naslove filmova i neke od svetskih zvezda koje će ove godine biti na Paliću, organizatori još uvek ne otkrivaju.
Stotinu najboljih evropskih filmova na Paliću

Glavni selektor festivala od ove godine biće dugogodišnji selektor programa “Paralele i sudari” i “Mladi duh Evrope” Petar Mitrić, koji će na tom mestu zameniti Nikolaja Nikitina, koji je promovisan u Art direktora festivala. Ovogodišnji program festivala obuhvatiće oko stotinu ostvarenja u deset programskih celina, a Mitrić, nakon povratka sa festivala u Kanu, još ne želi da otkrije naslove koje će publika imati priliku da gleda na više lokacija na Paliću i u Subotici.

Što se ovog govornog područja i domaće kinematografije tiče, Mitrić kaže da se Srbija u poslednih nekoliko godina može pohvaliti nizom mladih autora na svetskoj sceni, istakavši Stefana Ivančića, Vladimira Perišića, Minu Đukić i već poznatu Maju Miloš, čiji će filmovi biti prikazani na Paliću. On je dodao da će u glavnom takmičarskom programu biti dve premijere domaćih filmova.

Sledeće nedelje biće održana sednica novoformiranog saveta festivala na kojem će biti usvojen program festivala i ustanovljeni dobitnici nagrada. Sam festival će se održati od 19. do 26. jula, nedelju dana pre toga biće upriličen otvoreni bioskop na centralnom gradskom trgu, a po okončanju zvaničnog programa uslediće revija filmskih hitova na Paliću.

Ovogodišnje izdanje Palićkog filmskog festivala biće 21. po redu, a pratiće ga i brojni programi na više lokacija u Subotici i na Paliću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2764

Povezane vesti

Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.