Komentara: 0
Pregleda: 3077

STK "Spartak Stoss" formirao ekipu za novu sezonu

01.08.2016. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Prelazni rok je završen krajem jula, ove godine trajao je dva meseca, pa je tako poznato da će ekipa "Spartak STOSS" u sezoni 2016/17 nastupati u sastavu Takarič, Trbović, Radosavljević i Poljak.
STK "Spartak Stoss" formirao ekipu za novu sezonu

Kako je ranije bilo poznato, mladi juniorski reprezentivac Srbije Nikša Martinović je na kraju sezone prešao u superligašku ekipu Panonija iz Novog Sada. U ekipi su ostali Robert Takarič, Milan Trbović (kapiten) i Aleksandar Radosavljević. Uprava kluba pokušala je da privuče i neke mlađe igrače, ali pošto je u njihovim planovima bilo igranje u Super ligi u dogovor o saradnji ušlo se sa iskusnijim igračem.

- "U prvi mah smo hteli da ekipu popunimo sa mlađim igračima iz Spartaka, međutim dva mlada igrača Spartaka Bence Bognar i Dominik Mihalović su izrazila želju da igraju u Super ligi za Spartak, pa potom smo pregovarali sa Karoljem Pošom da nastupi par mečeva za opstanak, ali on na to nije pristao pa smo morali mimo plana da tražimo pojačanje sa strane. Kada smo tražili pojačanja bilo je više igrača u opciji ali na kraju smo uspeli da se dogovorimo sa iskusnim defanzivcem iz Bačkog Gradišta Ištvanom Poljakom." - rekao je Branko Brstina, trener STK "Spartak STOSS"

Subotički klub već treću sezonu nastupa u Prvoj ligi Srbije, na premijeri u ovom rangu na kraju sezone osvojeno je 5. mesto, naredne se plasman značajno popravio kada su osvajanjem 2. mesta obezbedili ulazak u Super ligu, ali po pravilima Stonoteniskog saveza Srbije da jedan klub ne može imati dva superligaša ekipa "Spartak STOSS" nije ušla u viši rang, te je to umesto njih obezbedila trećeplasirana ekipa Mlinprodukt iz Ade .

Ime Ištvana Poljak u široj javnosti Subotice nije nepoznato. Poljak Spartakov dres oblači po treći put, prvo je igrao u sezoni 1993/94 godine (Spartak, superliga), pa zatim od 2000. do 2005. uspešno nastupao u Super ligi za ekipu Subotičke Tržnice, a ove godine se očekuje kao veliko pojačanje za "Spartak STOSS".

Ištvan Poljak je jedan od najboljih defanzivaca u Srbiji, nosilac nacionalnog sportskog priznanja za osvojeno 3 mesto ekipno na svetskom prvenstvu u Indiji 1987. godine. U svojoj karijeri igrao je za brojne klubove u Super ligi Srbije, za Vojvodinu (Bačko Gradište), Vojvodinu (Novi Sad), Crvenu zvezda (Beograd), Partizan (Beograd) , Sintelon (Bačka Palanka), Spartak (Subotica), Tržnica (Subotica), a jedne sezone igrao je i u Nemačkoj.

Pripreme ekipe počinju zvanično od prvog dana avgusta i biće dosta vremena da se tim uigra i spremno dočeka početak lige. Prva liga Srbije u stonom tenisu počinje u septembru mesecu .

Što se tiče planova "Spartak Stoss"-a, oni se prvenstvo tiču obezbeđivanja opstanka, a zatim i što bolji plasman na tabeli, a to će ove sezone biti nešto teže s obzirom da su se prvoligaške ekipe značajno pojačale, samim time veća je konkurencija i liga je kvalitetnija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3077
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniski klub spartak

spartak stoss

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.