Komentara: 0
Pregleda: 2753

Šta dalje?

19.01.2010. u 15:56h
Izvor: RTV Yueco
Šta dalje?

Koalicija između Saveza Vojvođanskih Mađara i Demokratske stranke nikada nije bila u ovakvoj krizi, rekao je predsednik Skupštine grada, Jene Maglai. On kaže da se čeka naredni potez gradonačelnika da li će da prihvati ostavke ostalih članova gradskog veća iz redova SVM-a.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je rekao da će narednih dana da razgovara sa preostala četiri člana gradskog veća čije ostavke su juče ponuđene na sednici Skupštine grada.Nuđenje ostavki članova Gradskog veća iz redova Saveza Vojvođanskih Mađara i napuštanje jučerašnje sednice lokalnog paramenta dovelo je vladajuću koaliciju u ozbiljnu krizu.

Predsednik Skupštine grada, Jene Maglai kaže da je sada pitanje šta će se raditi dalje, da li će gradonačelnik predožiti razrešenje ili prihvatanje ostavke onih članova GV koji su podneli ostavku. Maglai očekuje da će naredne nedelje doći do razgovora unutar koalicionih partnera.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić objašnjava da će gradska izvršna vlast nastaviti da radi, bez obzira na jučerašnje događaje.Vučinić ističe da očekuje da će se u narednih deset dana rešiti koalicioni nesporazumi.

Ukoliko Savez Vojvođanskih Mađara i Demokratska stranka u narednom periodu ne pronađu "zajednički jezik" doći će do raskida koalicije.Tada će po prvi put SVM da bude opozija u Subotici, jer 90-tih godina prošlog veka bila je na vlasti sa SPS-om, a od petog oktobra sa Demokratskom strankom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2753
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.