Komentara: 54
Pregleda: 13565

Sprečen pokušaj plenidbe imovine bivšeg radnika Severa

26.02.2015. u 10:04h > 13:14
Izvor: Subotica.com
Zbog izgubljenih sudskih sporova, mnogi bivši radnici „Severa“ dobili su rešenja za plenidbu imovine. Ispred kuće Živka Strajina u Avalskoj ulici, danas su se okupili članovi UG „Solidrnost“ , koji su želeli da spreče plenidbu imovine. Izvršitelji nisu došli, ali rešenje za plenidbu i dalje važi.
Sprečen pokušaj plenidbe imovine bivšeg radnika Severa

- "Šta me je snašlo pod stare dane, posle 32 godine radnog staža. Tražio sam samo  ono  što sam zaradio. Od 1997. do 2002. godine su nam skidali 20 odsto od plate,  obećavali su da će nam nadoknaditi, 30. juna 2005. sam dobio otkaz i posle tri godine, u zakonskom roku sam podneo tužbu, ali oni tvrde da je zastarela"  - priča Živko Strajin.

- "Treba da platim sudske troškove od 65.000  i više od 11.000 za troškove advokata. Na jedno oko ne vidim uopšte, na drugo jedva, invalid sam i ne mogu nigde da se zaposlim."

Sprečen pokušaj plenidbe imovine bivšeg radnika Severa

Kako je kuća na supruginom imenu, Osnovni sud u Subotici dao je nalog za plenidbu televizora, dvoseda, mašine za veš, mešalice za beton...

Da li zbog brojnih novinarskih ekipa i okupljenih ljudi,  ili iz nekog drugog razloga, izvršitelji nisu zakucali na Živkova vrata, ali će to sutra uraditi u domu Eugena Kovača.

- "Sin, žena i ja smo radili u Severu, potom tražili svoja primanja putem suda i sin i ja smo dobili spor a žena nije, iako smo u isto vreme podneli zahtev. Obrazloženja nema" – priča Kovač. – Ona treba da plati 45.000 dinara, živimo od moje invalidske penzije, koju sam dobio posle tri infarkta. Sada dolaze po osnovno pokućstvo, po ono malo što imamo.

U UG „Solidarnost“ kažu da će i sutra biti ispred Kovačeve kuće i da neće dozvoliti da se na ovaj način postupa sa građanima i da se pljačkaju najsiromašniji ljudi..

Sprečen pokušaj plenidbe imovine bivšeg radnika Severa

- "Sud je odlučio da 500 ljudi dobije zaostale plate, a isto toliko izgubi spor, ovakav skup ćemo održati kod svakog građanina koji nam se obrati. Nećemo dozvoliti nezakonit i neprofesionalan rad Osnovnog suda, spor je izgubljen zato što se smatra da je privatizacija završena mesec dana posle potpisivanja ugovora a mišljenja veštaka i istručnjaka, kao i bivšeg direktora Agencije za privatizaci, je da je ona gotova kada se ispune odredbe kupoprodajnog ugovora, odnosno pet godina"  - objašnjava Mikloš Olajoš Nađ, iz UG „Solidarnost“.  – Sud  traži od supruge da tuži muža, kako bi naplatio potraživanje. To je bez svakog komentara.

Sprečen pokušaj plenidbe imovine bivšeg radnika Severa

Izvor: Subotica.com
Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa Protest protiv plenidbe stvari bivšeg radnika Severa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 54
Pregleda: 13565
Povezane teme

radnici Severa

privatni izvršitelji

plenidba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.