Komentara: 0
Pregleda: 4062

Sportski rezultati tokom vikenda

30.04.2012. u 14:09h
Izvor: RTV Yueco
Protekli vikend obeležili su mnogi uspesi naših sportskih klubova. Fudbaleri bačke su pobedili ekipu Budućnosti, rukometaši Vojputa su bili bolji od Zaječaraca, važnu pobedu na domaćem terenu donele su košarkašice Sparataka protiv ekipe Šapca, fudbalerke Spartaka su nastavile sa sjajnim igrama i rezultatima a tu tradiciju je nastavio karate klub Enpi koji je na prvenstvu Vojvodine bio ubedljiv u konkurenciji 37 klubova. Fudbaleri Spartak Zlatibor vode su još jednom razočarali i odlaze sve dalje od toliko željene "evropske" četvrte pozicije JSL.
Sportski rezultati tokom vikenda

Važna pobeda košarkašica Spartaka za opstanak u elitnom takmičenju

Košarkašice Spartaka u nastavku plej auta zabeležile su na domaćem terenu važnu pobedu nad ekipom Šapca rezultatom 70:61. Ovom pobedom subotičke košarkašice izbegle su zonu ispadanja i najverovatnije obezbedile opstanak u društvu najboljih.

Fudbalerke na korak od odbrane titule

Fudbalerke Spartaka zabeležile su veoma značajnu pobedu u 18. kolu Prve lige za žene, savladavši ekipu Mašinca u Nišu sa 3:1. Subotičanke su pobedu overile već u prvih 45 minuta igre kada su postigle 3 gola. Spartak je poveo golom Radojčić u 23. minutu, prednost je udvostručila Dorina Nina u 33 minutu kada je izbila sama pred golmana marinković i rutinski plasirala loptu u mrežu. Nakon 6 minuta več je bilo 3:0 u korist Subotičanke, ovaj put realizator je bila Jelena Čubrilo na asistenciju Nine i loše reakcije golman domaćih.

Sportski rezultati tokom vikenda

Fudbaleri Bačke 1901 ostvarili petu uzastopnu pobedu

Fudbaleri Bačke nastavili su pobedonosni savladavši u 24. kolu Vojvođanske lige grupa Istok , ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje sa 3:0. Prvo poluvreme završeno je bez golova, Bačka je napadala i imala više od igre ali su gosti uspešno odolevali i i z retkih prilika bili veoma opasni po gol Subotičana. U nastavku utakmice isplatio se visok tempo igre koji su namestili domaći fudbaleri. Mrežu Budućnosti načeo je Kozoš iz slobodnog udarca u 53. minutu susreta. U 58. minutu Kozoš novim golom udvostručuje prednost domaćih. Konačan rezultat postavio je Bursać nakon prodora Nikutovića u 72. minutu.U sledećem kolu fudbaleri Bačke 1901 igraju derbi meč protiv ekipe Radničkog iz Bajmoka.

Sportski rezultati tokom vikenda

Rukometaši Spartak Vojputa savladali ekipu Zaječara

Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su veoma bitnu pobedu u utakmici 25. kola Prve lige, savladavši ekipu Zaječara na njihovom terenu sa 25:24. Ovo je prvi poraz Zaječara, lidera na tabeli Prve lige sa čime su se subotičani revanširali za poraz u Subotici iz jesenjeg dela sezone kada je meč takođe završen sa  24:25 u korist Zaječaraca.

Domaći su dobro počeli meč, nametnuli su svoju igru i kontrolisali rezultat u prvih trideset minuta susreta. Na odmor se otišlo sa solidnom prednosšću Zaječara od 5 golova 14:9. U nastavku susreta Spartak Vojput je pojačao igru u odbrani velikim angažovanjem svih igrača i golmana Kukića koji je dobro branio ceo susret. Boljom igrom u nastavku razlika se stalno smanjivala, da bi tri minuta pre kraja susreta Spartak Vojput preokrenuo rezultat i poveo sa 2 gola prednosti. Domaći su u naredna dva napada uspeli da izjednače rezultat tako da se u poslednji minut susreta ušlo sa poravnatim rezultatom 24:24. Subotičani su do poslednjeg gola i zaslužene pobede došli 4 sekunde pre kraja susreta kada je Veselinović pogodio sa devet metara za konačnih 24:25. Spartak Vojput je tako nastavio uspešan niz pobeda sa kojima kucaju na poziciju broj dva u Prvoj ligi.

Sportski rezultati tokom vikenda

KK "Enpi" ponovo najuspešniji

Na Prvenstvu Vojvodine za sve uzraste održanom u Sremskoj Mitrovici, 28.04.2012. karate klub „Enpi“ je bio ubedljivo najuspešniji klub. U konkurenciji 37 klubova sa područja Vojvodine i 750 takmičara, karatisti Enpija su osvojili rekordne 54 medalje. 

Kate: Zlatne medalje: Svrdlin Maja (mlađe seniorke i seniorke), Vojnić Danijel, Vojnić Purčar Sara, Medić Uroš, kata tim petlići (Belina Nemanja, Žikić Srđan, Cipo Dario), kata tim poletarci (Horvatski Antonio, Bašić Palković Dario, Dakić Marko), kata timk mlađi seniori (Graovac Stefan, Graovac Ognjen, Vukelja Dušan), kata tim seniori (Graovac Stefan, Graovac Ognjen, Vukelja Dušan).

Srebrne medalje:  Arsić Sofija, Jerković Milica, Graovac Ognjen (seniori), Sadojević Marko, Žikić Srđan, Kujundžić Martina

Bronzane medalje: Mirković Jovan, Barašević Ines, Marton Emanuel, Bašić Palković Dario, kata tim poletarci (Medić Uroš, Lebović Marko, Maravić Nikola)

Borbe: Zlatne medalje: Arsić Sofija, Otašević Dejan, Maravić Nikola (apsolutna), Jerković Milica, Graovac Ognjen (senior), Graovac Stefan (kategorija i apsolutna), Lebović Marko, Horvatski Antonio (kategorija i apsolutna), Rabti Kemal, Vuković Đorđe (kategorija i apsolutna), borbe ekipno poletarci (Horvatski Antonio, Lebović Marko, Bašić Palković Dario), borbe ekipno kadeti (Otašević Dejan, Jovičić Dragoslav), borbe ekipno juniori (Vuković Đorđe, Rabti Kemal), borbe ekipno mlađi seniori (Graovac Ognjen, Graovac Stefan, Vukelja Dušan), borbe ekipno seniori (Graovac Ognjen, Graovac Stefan, Vukelja Dušan)

Srebrne medalje: Graovac Ognjen (mlađi senior), Šujić Una, Barašević Ines, Bašić Palković Dario, Dakić Marko, Jovičić Dragoslav (kategorija), borbe ekipno poletarci (Dakić Marko, Medić Uroš, Cipo Dario), borbe ekipno pioniri (Belina Nikola, Maravić Nikola, Vojnić Danijel)

Bronzane medalje: Cipo Daro, Sadojević Marko, Vojnić Danijel, Marton Emanuel, Anđelović Dimitrije, Medić Uroš, Jovičić Dragoslav (apsolutna), Kujundžić Martina

Ukupno: 27 zlatnih, 14 srebrnih i 13 bronzanih medalja – 54 medalje

Seniorska reprezentacija Srbije nastupila je u Prnjavoru,  R. Srpska, 29.04.2012. na tromeču nacija: Rumunija, Srbija i Srpska. Za reprezentaciju je nastupio Milan Ćopić, član kk „Enpi“ koji je ostvario obe pobede.Sledeća aktivnost: Prvenstvo Srbije – Požarevac, 13.05.2012. Osvajači medalja imaju plasman na Prvenstvo Srbije.

Sportski rezultati tokom vikenda

Još jedan poraz fudbalera Spartak Zlatibor vode

Subotički superligaš poražen je minimalnim rezultatom u Ivanjici od Javora u 27. kolu Jelen Super lige Srbije. Ponovo je Spartak Zlatibor voda nastupila u desetkovanom sastavu jer su zbog povreda izostali standardni Čović, Đurđević, Stevanović, dok su zbog kartona iz utakmice sa Hajdukom nedostajali Bratić i Joksimović. Na ovoj utakmici debitovao je mladi Bojan Bjedov koji je u 65. minutu dobio priliku šefa struke Milinkovića da zameni Đorđa Đurića.

Prve šanse na utakmici imali su domaćini, u osmom minutu Veljović je dobro šutirao ali golman Aleksić još bolje intervenisao. Šest minuta kasnije u šansi se našao i Radivojević, ali ponovo je Aleksić bio siguran. Fudbaleri Spartak Zaltibor vode mogli su doći do vodstva u 22. minutu kada je Torbica nanizao nekoliko igrača Javora ali golman Nikolić spretnom intervenicijom čuva svoju mrežu. Do kraja poluvremena još jedna odlična intervencija golmana Subotičana Aleksića koji paradom šalje loptu u korner nakon šuta Stanisavljevića.

Početak drugog poluvremena pripao je igračima Javora, stezali su obruč oko gola Subotičana, što imse isplatilo u 51. minutu kada je Luković pronašao Oditu koji je prevario odbrambene igrače i savladao nemoćnog golmana Spartak Zlatibor vode. Nakon primljenog gola fudbaleri Spartak Zlatibor vode krenuli su smelije i angažovanije ka golu protivnika. Torbica je propustio priliku u 63. minutu kada pogađa golmana Nikolića, a par minuta kasnije ni Puškarić nije uspeo da pogodi protivničku mrežu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4062
Povezane teme

karate klub enpi

spartak zlatibor voda

rukometni klub spartak

sport

košarkaški klub spartak

fk bačka 1901

rukometni klub vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.