Komentara: 1
Pregleda: 2136

Sportska dešavanja za vikend

17.11.2017. u 09:57h
Izvor: Subotica.com
Sportski vikend za ljubitelje sporta u Subotici otvara košarkaški meč Spartaka i Dunava, u večernjem terminu su odbojkašice (Spartak - Srem), u subotu imamo muški i ženski fudbal, konjičke trke, rvanje i rukomet, dok je u nedelju muški fudbal.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

U naredna tri dana odigraće se mečevi 17. kola Superlige, a Spartak će u nedelju dočekati Borac. Na startu šampionata Subotičani su protiv Čačana bili ubedljivi, verujemo da će i u revanšu biti tako,iako plavo - beli nece biti kompletni jer će nekoliko igrača propustiti ovu utakmicu zbog parnih kartona kako bi za duel sa Partizanom,koji se igra za sedam dana u Beogradu,bili svi na raspolaganju stručnom štabu. Subotičani trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli, sa bodom manje od trećeplasirane Vojvodine. Meč se igra od 17 časova na Gradskom stadionu.

Nastavlja se i srpskoligaški fudbal. U 14. kolu Bačka 1901 će u subotu od 13 časova dočekati Železničar iz Pančeva. Crveno-beli sa stadiona kraj Somborske kapije i dalje drže donji deo tabele. Posle prve prvenstvene pobede u sezoni posle 12 kola, "đavolćići" su igrali nerešeno sa Dunavom u Starim Banovcima, a u subotu će ponovo pred svojom publikom pokušati da ostvare dobar rezultat.

"Golubice" i dalje suvereno vladaju u nacionalnim okvirima, a u okviru 11. kola Superlige u subotu od 13 časova dočekaće trećeplasirani Požarevac, kojeg su u 4. kolu na strani savladali sa 4:0.

Košarka

Košarkaši Spartaka i dalje su maksimalni, te očekuju da će tako ostati i posle 6. kola. U narednom duelu protiv Dunava iz Starog Banovaca po plasmanu su favoriti, ali ni na ovom meču neće igrati kompletni. Meč se igra u petak od 16 časova, a više detalja u povezanoj vesti.

Ženska ekipa u 7. kolu gostuje Partizanu koju vodi nekadašnji trener "golubica" Blagoja Ivić. Plavo-bele se i ove sezone grčevito bore za opstanak. I dalje najveći protivnik Subotičanki je pre svega mali fond igračica, a zatim i iskustvo za igranje ovog ranga takmičenja. Meč Partizan Spartak igra se danas (petak) od 15,30 časova u Beogradu.

Odbojka

Sezona za odbojkaše Spartaka manje-više teče po planu, dobijeni su mečevi koji su trebali da se dobiju, a oni gde je izazov bio znatno veći su za sada otišli na stranu protivnika. U 6. kolu Superlige Spartak je gost Jedinstvu u Staroj Pazovi, a meč se igra u subotu od 19 časova.

Odbojkašice Spartaka su neočekivano lako izgubile na svom terenu od Kleka iz Zrenjanina, te su tako prekinule seriju od dve pobede. Narednu priliku za povratak na pobedničku stazu "golubice" će imati večeras, ponovo pred svojom publikom, u duelu protiv Srema, koji počinje u 19 časova.

Rukomet

Osmo kolo Superlige otvorio je duel Sloge i Mokre gore (27:25), dok se svi ostali mečevi igraju u subotu. "Putari" u ovom kolu dočekuju ekipu Rudara iz Kostolca. Ekipa Slaviše Lakovića izgubila je dva meča u nizu (metaloplastika i Partizan) te će svoju šansu za prekid negativne mini serije tražiti upravu duelu sa Kostolčanima. Meč se igra u subotu od 19 časova.

Vaterpolo

Vaterpolisti Spartak-Prozivke u nedelju (17,30h) u Beogradu igraju meč osmine finala Kupa Srbije. Za prolaz među osam najboljih Subotičani će pokušati da dođu preko ekipe "Stari grad". Žreb za četvrtfinale biće održan 21. novembra u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije u Beogradu.

Rvanje

U meču osmog kola Prve lige Srbije u rvanju sutra od 17 časova sastaju se Spartak i Proleter iz Zrenjanina. U pitanju je derbi pred plej of. Duel ova dva kluba uvek je bio poslastica za ljubitelje rvanja. U odnosu na prošlu sezonu Spartak se pojačao i ovog puta ima ulogu favorita. Već u sredu Subotičani će odrvati zaostali meč protiv Partizana.

Konjičke trke

Sutra se završava sezona konjičkih kasačkih trka u Subotici. Konjički klub Bačka organizuje tradicionalno završne kasačke trke, a početak je zakazan za 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2136

Povezana vest

Povezane teme

najava sportskog vikenda

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.