Komentara: 25
Pregleda: 6130
Foto

Sneg od jutra u Subotici, Zimska služba aktivna na svim pravcima

20.02.2018. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Sneg od jutra u Subotici, Zimska služba aktivna na svim pravcima

U prethodnom dogovoru sa JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, vozila Zimske službe su nešto iza 9 časova krenula u kompletnu akciju čišćenja i posipanja svih putnih pravaca koji su u njihovoj nadležnosti.

- Deo vozila je već na terenu, dok još dva do tri kamiona čekaju na utovar frakcije. Ovog trenutka izlazimo na sve putne pravce, odnosno teška mehanizacija je na izlaznim pravcima lokalnih puteva prema Bikovu, Čantaviru, Đurđinu, Mišićevu, Ljutovu, Žedniku, Hajdukovu i Šupljaku, kao i na natputnjacima koji njima pripadaju, dok je u gradu lakša mehanizacija. Prioritet su nam pešački prelazi i raskrsnice, kako bi svi učesnici u saobraćaju bili bezbedni, te su na terenu čistilice koje uklanjaju bljuzgavicu i kamioni koji opslužuju i donose so sa Deponije - kaže Elizabeta Tumbas, koordinator JKP "Čistoća i zelenilo". 

Sneg od jutra u Subotici, Zimska služba aktivna na svim pravcima

Prema njenim rečima, Zimska služba je pre nedelju dana, tokom prethodne bljuzgavice i temperatura nešto ispod nule, organizovala noćnu akciju bacanja frakcije, odnosno rizle mešane sa solju, kako bi se bljuzgavica otklonila i sprečio nastanak mraza, što im je omogućilo da sada imaju dobru podlogu za rad. 

- Danas ćemo takođe bacati rizlu i so, ali ukoliko se padavine nastave, ulazi se u sledeću fazu poslova, a to je guranje snega. Za sada se samo vrši posipanje, međutim ukoliko dođe do stvaranja sloja snega preko 3 centimetara, onda ćemo uključiti gurače snega kako bismo ga otklonili sa puteva i trotoara - naglasila je Tumbas, dodajući da za sada nema tačnih podataka koliko je materijala utrošeno, kao ni koliko će akcija trajati.

Sneg od jutra u Subotici, Zimska služba aktivna na svim pravcima

Izvor: Subotica.com
Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici Sneg u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 6130
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.