Komentara: 0
Pregleda: 2445

Slaba likvidnost preduzeća na Berzi

26.02.2009. u 12:41h
Izvor: RTV Yueco
<p>Od preko 50 subotičkih preduzeća koja su uključena na trži&scaron;te beogradske berze, samo Veterinarski zavod ima određenu berzansku likvidnost.</p>
Slaba likvidnost preduzeća na Berzi

To znači da se manje - više svakog dana zaključuju trgovine njihovim akcijama I upravo ta likvidnost je razlog zbog čega su akcije VetZavoda izgubile na vrednosti od početka svetske krize - 82,5% u poslednje 52 nedelje.

Berzanska likvidnost Kompanije Fidelinka smanjena je još početkom prošle godine, iako je prethodno bila zanimljiva investitorima da bi sada ušla u režim jedne transakcije u desetak dana uz pad cene od preko 80%.

Znatno je opala I likvidnost bajmočke Ravnice, čija je vrednost akcija u prošloj godini sa 1.000 spala na 200 dinara a transakcije nisu zabeležene nekoliko nedelja u nazad.

Na nedeljnom nivou jedna akcija Kompanije Vojput promeni vlasnika, dok su njihove akcije u pretprošloj godini bile dugoročno zanimljive investicionim fondovima zbog dividendne politike ove kompanije.

Jedina akcija koja je ostvarila rast iI nakon izbijanja svestke krize je akcija Standardprojekta, najviše zahvaljujući promeni vlasništva.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2445
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.