Komentara: 11
Pregleda: 9489

Situacija u Opštoj bolnici pod kontrolom

15.06.2014. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za medije u Opštoj bolnici u Subotici javnosti se obratio direktor Goran Bićanin koji je opisao tok događaja, posledice i aktivnosti koje su preduzete tokom noći kako bi se omogućio nesmetani rad svih odeljenja u ovoj ustanovi. Bićanin se zahvalio vatrogascima na brzoj intervenciji, ali i osoblju bolnice koje pribrano reagovalo i blagovremeno evakuisalo ugrožene delove desnog krila.
Situacija u Opštoj bolnici pod kontrolom

Po rečima Bićanina juče u 14:50 iz potkrovlja aneksa dela bolnice koje je renovirano pre dvadesetak godina pojavio se dim u vešernici zbog čega je odmah pozvana vatrogasna služba koja je na lice mesta stigla u roku od 4 minuta.

Brzom i stručnom intervencijom 4 vozila vatrogasne čete za sat i po vremena je u potpunosti ugašen požar. Sam požar je krenuo iz potkrovlja iznad vešeraja i širio se u pravcu sanitarnog čvora odeljenja ginekologije i jednog apartmana u kojem je u tom trenutku bila smeštena jedna majka sa bebom, da bi se gusti dim nastavio širiti prema ortopediji.

Zahvaljujući prisebnosti zaposlenih vrlo brzo se pristupilo evakuaciji ugroženih delova glavne zgrade, prvo majki i beba. U trenutku požara na odeljenju ginekologije nalazilo se 11 majki i 12 beba, dok je na drugom spratu na odeljenju ortopedije evakuisano svih 36 pacijenata. Zbog sve gušćeg crnog dima koji je bio prisutan sve do osmog sparata preventivno su evakuisani i pacijenti sa hirurgije.

Situacija u Opštoj bolnici pod kontrolom

Bićanin je naglasio da je krizni menadžment, sa upravom tehničkom službom i zaposlenima u bolnici uradio sve što je bilo u njihovoj moći, te da tokom ove situacije nije bilo povređenih.

Materijalna šteta na bolnici tek treba da se utvrdi ali izvesno je da je u pitanju velika šteta, pre svega na krovnoj konstrukciji iznad vešeraja, zatim apartman za porodilje koji nije značajno uništen ali će zahtevati renoviranje i delovi santarnog čvora na ortopediji.

Nedugo po izbijanju požara lice mesta su posetili gradonačelnik i predsednik Skupštine Subotice koji su zajedno sa direktorom bolnice i članovima upravnog odbora nakon lokalizovanja požara obišli ugrožene delove i konstatvali na prvi pogled štetu,

Situacija u Opštoj bolnici pod kontrolom

Predveče oko 18 časova direktor Bićanin je održao sastanak sa zaposlenima koji su u tom momentu bili dežurni i tom prilikom su dogovorene aktivnosti koje su tokom noći omogućile skoro pa nesmetan rad i funkcionisanje svih službi u bolnici. Tokom noći u bolnicu se javilo 26 pacijenata, od kojih je jedno lice transportovano za Novi Sad.

Posle jutrošnjeg sastanka sa tehničkim licima konstatovano je da nema prekida u električnim instalacijama i gasovodnoj mreži. Bićanin je rekao da u samom potkrovlju iznad vešeraja nema električnih instalacija, te da isključuje mogućnost da je do požara došlo zbog ovih instalacija, ali isto tako naglasio je da će pravi uzrok utvrditi nadležne stručne službe.

Jučerašnji požar kako kažu u bolnici pažljivo će biti analiziran i napraviće se zaključak kako bi predupredili ovake situacije, odnosno kako ne bi dolazilo do ovakvih neželjenih posledica.

BIćanin se zahvalio na korektnom izveštavanju medija i svim službama koje su pomogle da se ova situacija što bezbolnije prevaziđe, a da će se ovih dana saznati šta je bio uzrok požara.

Izvor: Subotica.com

Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici

Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici Poseta državnih sekretara Ministarstva zdravlja subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije

Požar u subotičkoj bolnici

Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 9489

Povezane vesti

Povezane teme

Goran Bićanin

opšta bolnica

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.