Komentara: 5
Pregleda: 6560

Šestoro Subotičana na Državnom takmičenju iz matemaike

10.04.2014. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Subotica će po prvi put imati 6 predstavnika na Državnom takmičenju iz matematike koje će biti održano 10. maja u Jagodini. Njih šestoro plasiralo se dalje sa postignutim najboljim rezultatima na Okružnom takmičenju u konkurenciji 170 učenika iz Severno-Bačkog okruga. U Velikoj većnici Gradske kuće najboljim matematičarima uručene su nagrade kao podstrek za dalje bavljenje matematikom.
Šestoro Subotičana na Državnom takmičenju iz matemaike

Minja Vuković, Natalija Pavlović, Danilo Klasanović, Miloš Karavezić, Andrej Jakovljević i Teodor Sakal Francišković predstavljaće Suboticu na Državnom takmičenju iz matematike koje će biti održano u maju u Jagodini. Njih šestoro postigli su najbolje rezultate među 170 učenika koji su se takmičili na Okružnom takmičenju koje je održano u Subotici i obuhvatilo je učenike iz našeg grada i opština Bačka Topola i Mali Iđoš.

Mladi matematičari kažu da vole da rešavaju matematičke probleme i da im zadaci predstavljaju izazov, a ne poteškoću.

U Velikoj većnici Gradske kuće najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja uručene su nagrade i zahvalnice, a predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare Ljubica Kiselički, kaže da je Subotica grad koji oseća da je matematika u korenu mnogih profitabilnih zanimanja, te da mladim matematičarima treba davati podršku.

Nagrade najboljim takmičarima iz matematike uručili su predsednik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i Ljubica Kiselički, predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare.

Izvor: RTV Yueco
Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja Dodela nagrada najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 6560
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

Ljubica Kiselički

dragi vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.