Komentara: 9
Pregleda: 2710

Savez samostalnih sindikata sumirao 2015. godinu

30.12.2015. u 23:15h
Izvor: Subotica.com
Savez samostalnih sindikata sumirao 2015. godinu

Problem zaposlenih u “Agrosemenu” je obeležio ovu godinu kada se govori o pravima radnika, ocenili su predstavnici Saveza samostalnih sindikata. Kako je nakon kupovine imovine “Agrosemena” preduzeće “Agro seed” odlučilo da zadrži samo 18 radnika, 51 radnik ovog preduzeća  će se od 1. januara naći na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

“U toku je predaja dokumenata. Rešavanje tog problema će biti nastavljeno i sledeće godine, jer radnici imaju potraživanja  zarada i otpremnina. Vlasnik firme koja je kupila imovinu “Agrosemena” je izrazio nameru da pomogne radnicima oko isplate otpremnina”, istakao je predsednik Saveza samostalnih sindikata, Milan Popović.

Ocenivši da je položaj radnika u Srbiji izuzetno težak, predstavnici Saveza samostalnih sindikata su najavili nastavak borbe za povećanje minimalne cene rada tokom sledeće godine.  Oni su upozorili da ukoliko ne dođe do povećanja cene rada, neće biti ni radne snage, te bi to moglo da postane ozbiljna kočnica razvoju.

Savez samostalnih sindikata sumirao 2015. godinu

“Mi smo svesni da u Srbiju dolaze investitori, ali je neprihvatljivo da dobijaju subvencije za radna mesta, a da cena rada bude 121 ili 125 dinara. Tražićemo od Vlade da u slučajevima kad daje  subvencije zahteva da plata radnika  ne sme biti minimalna, već približna proseku u lokalnoj samoupravi”, naglasio je potpredsednik Saveza samostalnih sindikata, Stevan Huđi.

Tokom ove godine, brojni sporovi pred sudom dobili su pozitivan epilog u korist radnika tj. Sindikata. Takođe, potpisan je i Kolektivni ugovor  za komunalne delatnosti na teritoriji Grada Subotica za 14 javnih i javno komunalnih preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2710
Povezane teme

agroseme panonija

samostalni sindikat

savez samostalnih sindikata subotice

savez samostalnih sindikata

stevan huđi

milan popović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.