Komentara: 1
Pregleda: 3376

Sagmajster hrabro i odlučno vozi do kraja!

16.01.2016. u 10:33h
Gabor Sagmajster nalazi se na korak do šestog podijuma na Dakar reliju. Iako već tri dana vozi sa slomljenom šakom i povredom ligamenata desne noge ne želi da odustane. Sa 58. pozicije u generalnom plasmanu zbog kazne zarađene tokom jučerašnjeg dana pao je na 74. mesto.
Sagmajster hrabro i odlučno vozi do kraja!

Dosta pozicija u generalnom plasmanu izgubio je u 11. etapi od La Riohe do San Huana, koja je zbog prevelike vrućine skraćena posle ček pointa 2 (CP 2) nakon 244 kilometra na specijalnom ispitu. Gabor je u tom trenutku bio 76. i sa preostalim motociklistima u konvoju je otišao u bivak.

– Na kraju dana video sam vremensku kaznu od 3 sata i neko nenormalno vreme vožnje od 17 sati i 6 minuta. Do prekida sam vozio nešto više od pet sati. Službeno lice na tom ček pointu nam je reklo da je došlo do prekida, ali da moramo da dobijemo pečate na CP3 i CP4. Hteo sam da nastavim vožnju, tankovao sam gorivo i tada je Etjen Lavinje, organizator Dakar relija rekao da u konvoju produžimo ka bivaku i da neće biti penalizacije. Međutim, svima nam je duplirano vreme vožnje i dobili smo 3 sata kazne. Sa 58. pozicije u generalnom plasmanu pao sam na 74. mesto. Žalio sam se i čekam odluku. Možda neću ništa promeniti, ali je baš nelogično velika kazna. Samo smo poštovali odluku Lavinjea – rekao je Gabor Sagmajster.

Sagmajster hrabro i odlučno vozi do kraja!

U pretposlednjoj 12. etapi od San Huana do Vile Karlos Paz duge 931  kilometar (SI 491 km) Gabor je bio 74. sa 3:03,00 zaostatka za vodećim Tobijem Prajsom iz Australije (KTM).

Dakar reli završava se danas u Rozariju posle 699 kilometara vožnje od Vile Karlos Paz i specijalnog ispita od 180 kilometara.

– Treba još taj jedan dan da privedemo kraju. Izgledalo mi je pre tri dana nerealno da ću sa slomljenom rukom stići na cilj, ali nisam se predavao. Svima hvala na velikoj podršci. Nije mala stvar šest puta završiti Dakar reli. Prvi Dakar reli završio sam sa tri slomljena rebra, sad sa polomljenom šakom i istegnutim ligamentima desne noge. Međutim, zadovoljstvo je veliko.

Sagmajster hrabro i odlučno vozi do kraja!

Tekst u celosti preuzet sa sajta MojSvetBrzine.rs, fotografije preuzete sa FB stranice Dakar Srbija

Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3376

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.