Komentara: 19
Pregleda: 3707

Rvanje: Štefanek klupskom titulom završio takmičarsku karijeru

05.12.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Na prijemu kod gradonačelnika Subotice Davor Štefenek je i zvanično saopštio da na strunjaču više neće izlaziti po medalje, ali isto tako poručio da sa nje neće sići dok je živ - u nastavku karijere kao mentor, prenoseći svoje iznanje i iskustvo na buduće šampione ovog trofejnog sporta.
Rvanje: Štefanek klupskom titulom završio takmičarsku karijeru

Titulom ekipnog prvaka sa Spartakom Davor Štefanek je i zvanično okončao svoju rvačku karijeru i sa puno emocija oprostio se od sporta koji mu je mnogo toga dao, ali i kojem je on dao. Davor se se priključiti stručnom štabu Spartaka, zajedno sa Sretenom Damnjanovićem.

- Ovu trenerku sa amblemom Spartaka uvek ću ponosno nositi, ali ne više kao takmičar. Kanjiža je bila moje poslednje borilište na kojem ću osvajati medalje, završio sam i klupsku karijeru, nastavljam moju misiju u Sportskom savezu Srbije ali i posvećujem se ulozi u stručnom štabu Spartaka. Trudiću se da prenosim svoje znanje i pomažem mladim rvačima da stasaju - istakao je Štefanek. - Iza mene je jedna rvačka era, divna karijera. Ni za čim ne žalim, sve što sam imao u glavi da osvojim osvojio sam, a poslednja u nizu je i ova klupska titula, što je uspeh svih nas.

Rvanje: Štefanek klupskom titulom završio takmičarsku karijeru

Rad sa mladima uvek je bio pouzdan temelj za zapažene rezultate u seniorskom uzrastu. Rvački klub "Spartak" danas ima pedesetak dečaka u pionirskom uzrastu koji koračaju utabanom stazom legendi kluba, sa njima radi nekoliko trenera. Svi oni vredno treniraju, motivisani uzorima rvačkih legendi i njihovih duhova koji žive u trenažnoj sali kluba.

Kao predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek je obećao da neće zaboraviti svoj grad i da će pokušati da što više pomogne, kako kaže - na ovaj ili onaj način, da Subotica ostane grad sportova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 3707

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.