Komentara: 0
Pregleda: 1404

Rukomet: Spartak do pobede sa sedam metara, dve sekunde pre kraja

09.02.2020. u 10:53h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka stigli do dva boda posle dramatične završnice. Golom Ilića sa sedam metara slavili su protiv Kikinde u Subotici. U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu, gde će odmeriti snage sa Radničkim.
Rukomet: Spartak do pobede sa sedam metara, dve sekunde pre kraja

Rukometaši Spartaka pobedili su Kikindu golom razlike i to posle dramatične završnice. Dva minuta pre kraja gosti su poravnali rezultat, a onda su Subotičani dve sekunde pre sudijskog zvižduka za kraj meča uspeli da izbore sedmerac. Ilić je bio precizan i Spartak je došao do pobede -24:23.

Poveo je domaći tim golovima Ilića i Vukovića, 2:1. Uspeli su gosti da smanje na 2:1 tek posle šest minuta igre. Kurteš je povećao na 3:1, a sa sedam metara bio je precizan  Vrgović 3:2. Vreme je prolazilo, a rezultat se nije menjao. Odbrana oba tima je bila dobro raspoložena, međutim Vuković iz kontre posle greške protivnika donosi Spartaku prednost 4:2. Ipak u 22. minutu Kikinđani uspevaju da poravnaju rezultat 6:6, ali slede dva gola Nemanje Vukovića 8:6. Vodila se velika borba, ali se i grešilo. Uspeli su Subotičani da stečenu prednost održe i na odmor su otišli sa tri gola prednosti - 11:8.

Drugo poluvreme proteklo je u izuzetno dinamičnoj igri. Golovi su se nizal, grešilo se, ali je Spartak uspevao da održi prednost koja je u jednom trenutku iznosila pet razlike 14:9. Dobrom serijom od tri vezana gola Kikinđani su smanjili vođstvo Subotičana na 19:16, a kako se bližio kraj utakmice sve je bilo neizvesnije. Poslednjih 10 minuta gosti su bili nepogrešivi, golovi su se nizali i u 58. minutu na semaforu je stajao rezultat 23:23. Spartak je imao poslednji napad. Nisu uspevali posle tri pokušaja domaći igrači da dođu do pogotka za pobedu, ali je na sreću načinjen prekršaj i Ilić je iz kaznenog udarca, dosuđenog dve sekunde pre kraja, doneo Subotičanima dva boda.

Spartak – Kikinda 24:23 (11:8)

Spartak: Bižić, Pilipović, Kurteš 4, Ž. Peić Tukuljac 3, J. Peić Tukuljac, Kolundžić, Vuković 7, Oljača 1, Spremo, Kojadinović 1, Šukić, Đurović, Skuban 2, Karan 1, Ilić 5, Arđelan.

Kikinda: Kovačević, Barjaktarović, Dukatarov, Lisica 6, Golić 1, Kenjalo 2, Pavlov, Potpara 5, Miškov, Stanković, Vrgović 2, Panić, Trumbetaš 4, Komarek 3.

Po okončanju meča proglašen je najbolji pojedinac susreta, a ta laskava titula pripala je Nikoli Iliću, koji je postigao gol sa sedam metara za pobedu Spartaka, svoj ukupno peti na meču.

U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu, gde će odmeriti snage sa Radničkim. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1404
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.