Komentara: 38
Pregleda: 10364

Roditelji odbijaju da decu vakcinišu MMR vakcinom

04.02.2015. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Početkom godine, pristigla je izvesna količina PENTAXIM vakcina koju primaju, po pravilniku, deca rođena od 1.11.2014. godine odn. koja su napunila 2 meseca u januaru 2015. Pentaksim vakcine, koju deca primaju na račun RFZO, još uvek ima i vakcinacija se uredno obavlja.
Roditelji odbijaju da decu vakcinišu MMR vakcinom

Zbog periodične nestašice  MMR vakcine pre dve godine, nisu uredno vakcinisana i revakcinisana deca po kalendaru vakcinacije. Apelom na roditelje i slanjem poziva, odziv na imunizaciju MMR vakcinu je dobar. Međutim, sve je više roditelja koji odbijaju da vakcinišu decu MMR vakcinom. Tokom prošle godine MMR vakcinu je primilo 2289 dece odnosno 84% . (1090 dece je primilo primo vakcinu i 1199 je revakcinisano). U dečijem uzrastu nema registrovanih obolelih od malih boginja. 

Počeli su sistematski pregledi za upis u školu. U predškolski dispenzer dolaze deca po grupama iz vrtića. Nakon sistematskog pregleda, deca dobijaju Di Te Polio i Morupar vakcinu i upućuju se kod stomatologa i logopeda. Sistematski pregledi se obavljaju svakog petka u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, a potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu i vakcinalni karton.

Izvor: Subotica.com
Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja Press: Dom zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 10364

Povezana vest

Povezane teme

sezonska vakcina

petovalentne vakcine

vakcinisanje

vakcinacija

mmr vakcina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.