Komentara: 3
Pregleda: 3399

Razmena studenata sa Rusijom i Mađarskom

14.10.2014. u 18:30h
Izvor: RTV Yueco
U okviru međunarodne saradnje Ekonomski fakultet u Subotici posetili su studenti sa Omskog Državnog univerziteta Dostojevski, kao i studenti Ekonomskog fakulteta iz Mađarske sa svojim profesorima. Održana su dva predavanja, odnosno radionice, na temu “Problemi ljudskih resursa u Srbiji” koje je vodila doc. dr Agneš Slavić na mađarskom, kao i prof. dr Jova Radić na ruskom jeziku.
Razmena studenata sa Rusijom i Mađarskom

Nekoliko studenata iz Rusije iz Mađarske posetilo je Ekonomski fakultet gde su prisustvovali predavanju profesorke dr Agneš Slavić, kao i profesora dr Jova Radića.

Ova poseta je u okviru razmene studenata, na osnovu čega se vrši razmena znanja i interesovanja, a to pomaže i u rešavanju određenih problema unutar države. Ono što su istakli gosti jeste da su problemi sa kojima se susrećemo u ekonomiji i u Rusiji i u Mađarskoj i u Srbiji isti, kao i da je način prevazilaženja problema isti.

Profesori iz Subotice takođe su boravili u Omsku nekoliko puta gde su na isti način držali predavanja studentima, a osim toga urađena je jedna zajednička monografija, koja je predstavljena na fakultetu u Omsku. Ovakva razmena studenata, ali i odlazak predavača, doprinosi jednom velikom iskustvu i razmeni informacija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3399
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.