Komentara: 0
Pregleda: 3918

Radionica cirkuskih veština u “Skladištu”

13.06.2012. u 00:58h
Izvor: SuMedija
Koliko puta ste pokušali da ispečete profesionalno palačinke, ali niste uspeli jer ste nestručni? Da li ste nekada pokušali da zadivite nekoga žonglirajući ili izvodeći “salto mortale”, ali vas je vaša nespretnost koštala slave? Ako biste želeli da naučite male tajne velikih cirkuskih majstora koji tako neprikosnoveno vladaju predmetima, ravnotežom i svojim telom, onda je Radionica cirkuskih veština idealna avantura za vas!
Radionica cirkuskih veština u “Skladištu”

Fondacija “Danilo Kiš” organizuje četvorodnevnu Radionicu cirkuskih veština u Omladinskom klubu “Skladište“ od ponedeljka, 25. juna, do četvrtka, 28.juna, kada će se održati prezentacija svega onoga što je naučeno u toku tri dana intenzivnog rada.

Na radionici koju će voditi Milan Manić, žongler, akrobata i performer iz Beograda, naučićete da žonglirate i manipulišete objektima, bićete u prilici da se upoznate sa osnovama parternih akrobacija i ekvilibrizmom. Rad na radionicama će biti baziran na vežbama za razvoj gipkosti, osećaja za prostor, koordinacije, balansa, kao i vežbama za razvoj snage čitavog tela.

Tokom radionica polaznici će se kroz teoriju i praksu upoznati sa veštinama zastupljenim u savremenom cirkusu, te kroz sam proces rada imati mogućnost istraživanja veština kroz vlastitu prizmu. Radionice su zamišljene po sistemu rada u grupi i pojedinačnog rada, prema afinitetima svakog pojedinačnog polaznika.

Program je namenjen svim kategorijama korisnika uzrasta od 15 do 35 godina, apsolutnim početnicima, već aktivnim cirkuskim umetnicima, kao i ciljanim grupama umetnika koji se bave drugim izvođačkim umetnostima.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 28. juna u 19 časova. Dobrodošli su svi koji vole cirkuske čarolije!

Ako želiš da učestvuješ na ovoj neobičnoj radionici, prijavi se na office@danilokis.rs ili putem telefona Fondacije: 024/523-566. Možete posetiti i njihov web sajt na adresi: danilokis.rs

Prijavljivanje traje do 20. juna. Učešće na radionici je besplatno! Sve što ti je potrebno je oprema u kojoj možeš nesputano da vežbaš, želja i dobra volja…


Milan Manić se bavi cirkuskom umetnošću od 2004. godine. Znanje je sticao na Žonglerskoj konvenciji u Atini, Akrobatskoj konvenciji na Korčuli, radionicama Fatou Traore, Remy Balague, Ezec le Floc’h i Laure Hert iz Francuske, Sebastien Sadiki Danbak iz Danske, Adrian Swarstain iz Španije… Kao artista u raznim disciplinama nastupao je na festivalima širom Evrope i Balkana sa predstavama Karmen, Kadmo kralj, Just to wind you, Oj Srbijo među šljivama, S.O.S. Planeta Zemlja zove, kao i sa svojim solo performansima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3918
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

cirkuske veštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.